Zdravím, přicházím z takovým malým problémem a to tím, že nevím jak se dál učit angličtinu. Udělal jsem si certifikát, nejdříve C1 a později i C2 (ne kvůli škole, ale práci). Jsem aktuálně lektor Angličtiny (pouze kurzů, žádná státní škola kde bych učil třídu plnou dětí). Spíš zkrátka učím malé skupinky a jednotlivce ze všech věkových skupin.
No zkrátka, dosáhl jsem tak nějak svýho cíle a „vrcholu“ v angličtině, ale zároveň vím že neznám každý slovíčko a každou frázi a chtěl bych se pořád zlepšovat.
A vím že je nemožný znát doslova každý slovíčko (nebo si to aspoň myslím), koneckonců neznám ani každý slovíčko v češtině a je pravda, že nemusím znát každej archaismus nebo celou slovní zásobu z každýho profesionálního oboru a nebo nějakých hodně specifických aktivit abych ovládal angličtinu.
Problém je, že si uvědomuju že často mi vypadávají a nebo vůbec neznám i dost častější slovíčka. Někdy si zkouším v angličtině vyjmenovat všechny předměty a objekty v místnosti a zarazím se nad sám sebou když něco nevím,i když je to třeba úplně obyčejný předmět. Pak mám takový pocit jestli si vůbec zasloužím C2 a jestli bych vůbec měl učit/doučovat angličtinu když neznám anglický překlad nějaký obyčejný věci.
A nejhorší je právě že jsem dost zakrněl pokud jde o učení angličtiny. Protože ať se podívám na jakékoliv téma v angličtině, tak už ho znám a nová slovíčka se hledají těžce, a zároveň mám dostatečně silnou slovní zásobu že až na vyjímky se málokdy dostanu do té situace že mi v konverzaci fakt chybí slovíčko a tak nemám pocit že bych se měl učit nová slovíčka i když vím že bych měl, zvlášť když mám takový mezery jako jsem psal nahoře. A často když už narazím na nějaký nový slovíčko a pokusím si rozšířit slovník tím že si najdu jeho definici a případně překlad tak na to slovíčko stejně zapomenu za pár dní protože ho nepoužívám většinou ani v češtině natož v angličtině.
Takže nevím jak se v angličtině posunout dál a ocenil bych jakoukoliv radu. A sorry za menší slohovku 😁
tl;dr zakrněl jsem a nevím jakým směrem se vydat abych se mohl dál učit angličtinu zejméne v oblasti slovní zásoby