Help for English

Předminulý čas

Apparently forty years before we had actually met, our two families ..... (be) linked by Perky.

Prosím, jaký slovesný tvar bude na vynechaném místě? A ještě by mě zajímalo, proč je ve větě s „before“ použit předminulý čas … Na těchto stránkách jsem četla článek, že ve větách se spojkou „before“ se používá minulý čas prostý a ne předminulý čas …

Děkuju. =)

může mi někdo vysvetlit ten past perfect v první větě? K čemu tam je?

" Apparently 40 years before we actually met, our two families had been linked by Perky" je špatne ?(CO nebo KDO je Perky?:D)

Odkud ta věta je? Je tu totiž i možnost, že v ní prostě je chyba :-D

Pokud vím, s before se předminulý čas používá, když k té věci nakonec ani nedošlo, ale to mi moc nesedí ani do kontextu, ani k „actually“. Já bych řekl „Apparently forty years before we actually met, our two families were linked by Perky.“ – to je špatně?

Je to z učebnic FCE Gold Plus. Takže by to být špatně nemělo. =))

Tady je potřeba uplatnit nejen znalosti časů, ale obecně to, co ta ‚dokonavost‘ znamená.

BEFORE WE HAD MET – doslova „než jsme byli poznaní“ než jsme se stačili poznat…

To použití dokonavých časů je daleko, DALEKO širší, než se píše v běžných gramatikách.

neplánujete na to nějaký článek?

Také bych moc uvítal nějaký článek o dokonavosti. :-)

Taky se hlásím do klubu „za článek o dokonavosti“.
Už jsme tři, už to Marek musí napsat :-)

4 :-)

Nene, 5 :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.