Help for English

Idioms in FCE

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali je problém, pokud použiji v psaní v FCE nějaký idiom pro C1 nebo C2, když FCE je primárně zamýšleno pro B2. Mám na mysli, kdybych tam použil nějaké fráze, které jsou na vyšší úrovni, bude se moje slovní zásoba brát jako dostatečná? Nebo bych měl primárně používat phrasal verbs pro B2 a idiomy pro tuto úroveň? Děkuji

In the writing part

Přiznám se, že by mne nikdy nenapadlo, o něčem takovém uvažovat.
Úrovně, pro které jsou slovíčka či např. idiomy doporučeny, jsou pouze orientační.
Osobně bych neshledával logickým, aby byl uchazeč v testu penalizován za pokročilou znalost, pokud výraz použije smysluplně.

Jen pozor (ve speaking a writing) na fráze, které jsou o x úrovní výše než úroveň studenta. Pak to vypadá, že je má dotyčný prostě naučené zpaměti. Prostě takový „teacher bait“. 🙂 Neslouží pak ke komunikaci, ale k oslnění zkoušejícího. Obzvláště v mluvení jsou takové předem nabiflované fráze snadno prokouknutelné.

Thank you to both of you. And sorry for late response. ;)

Seems I should make my speaking part as idiomatic as possible by avoiding memorized phrases used just to show off my command of English. That wouldn't go well if I did so. ;)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.