Help for English

key word transformation- pomoc

Zdravím, prosím o pomoc s kontrolou správných odpovědí,myslela jsem,že tvary,které používám jsou správně, ale podle klíče je správný vždy jen jeden tvar.

1. I like to watch the planes leave the ground. (OFF) → I like to watch the planes TAKING OFF. – > má být jen TAKE OFF

2. Young children love watching animated films. (POPULAR)
→ Animated films are POPULAR WITH young children. – má být POPULAR AMONG young…

3. Our fan club gave us a small amount of money. (LITTLE) → We got little money from our fan club. → správně: We were given little money from our fan club.

4. Janet forgot to take her lunch to the office with her. (WITHOUT) → Janet COME to the office without her lunch. → má být Janet WENT

1) Ty dva výrazy neznamenají to samé – mrkněte na Vazba předmětu s infinitivem (odstavec Slovesa smyslového vnímání).

2) Obě kolokace lze použít. Ani rodilí mluvčí se často neshodnou na rozdílu:
https://forum.wordreference.com/…ong.3129900/

3) U tohoto typu cvičení se preferuje zachování stejného slovesa, tedy z give udělat were given, ačkoli got je samozřejmě správně.

4) Zde je to mírně diskutabilní, ale jejich verzi lze obhájit např. tím, že ta akce začne tím zapomenutím – po něm ona tedy „vyjde/jde“ z domova do kanceláře.
(P.S.: come je předpokládám překlep → came)

I would just add that no. 3 is wrong.

3. Our fan club gave us a small amount of [= něco peněz, několik peněz) money. (LITTLE) → We got little money [= málo peněz, ne dost peněz] from our fan club. → správně: We were given little money [= málo peněz, ne dost peněz] from our fan club.

3. Our fan club gave us a small amount of money. (LITTLE) → We got a little money from our fan club. We were given a little money by/from our fan club. (these are both correct)

A LITTLE / A FEW – pár, několik, trochu

I have little money. – jsem chudák, mám jich málo, nemohu si koupit, co potřebuji

I have a little money. – nejsem na tom špatně, něco mám, něco si koupit můžu (helpforenglish)

Zatímco se few a little chovají jako zápor (viz 4.72.21), a few, a little jsou slova kladná, srov. Unfortunately, little of the original building has been preserved. Bohužel se z původní stavby málo zachovalo. – Fortunately, a little of the original building has been preserved. Naštěstí se z původní budovy něco (trochu) zachovalo. (emsa 4.74)

• Žena s bílými vlasy a kšiltovkou doufá, že s manželem společně těžkou situaci zvládnou. „Díky Bohu, že máme trochu peněz v bance,“ podotkla. (lidovky) Thank God we've got a little money in the bank …
  • Máme málo peněz, ale chci pryč od tchyně! (emimino) We have little money, but I want to get away from my mother-in-law!

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.