Help for English

Jazyky

 

Chtěla bych se zeptat jestli se nechystají stránky pro jazyky jako italština, francouzština, ruština, slovenština, řečtina nebo jiné.
:) Děkuji

Ne, bohužel k tomu nejsou lidi, kteří by se toho ujali.

Na ruštinu se hlásila má sestra a prý jí to nebylo umožněno.

„nebylo umožněno“ je o tom, že náš systém není uzpůsoben na používání azbuky či jiných znakových sad… asi by se to dalo vyřešit, ale bohužel jsme v poslední době velmi zaneprázdněni. A takové změny jsou náročné hlavně na náš čas… a toho bohužel máme stále méně.

Nemyslím to špatně, ale z odpovědi, že na to nejsou lidi, jsem se sestry, která o to měla zájem, musela zastat. To, že systém na to není uzpůsoben, je už druhá stránka věci.

Já to myslel obecně… Ruština je specifická tou znakovou sadou, určitě by připravení celého systému stálo úsilí programátora na pěkně dlouho… a na to prostě také nejsou lidi.

Druhá věc je, že když do toho investujeme čas a peníze, nikde nemáme jistotu, že se to ujme. Např. němčina jen tak přežívá, portugalština už dále také nežije, francouzštinu jsme museli taky zrušit… atd.

Hm,jenom by me tak zajimalo, ten „neuspech“ tech jinych jazykovych verzi ktery zminujete je zpusoben nezajmem studentu (ctenaru) a nebo nejsou dobrovolnici (autori) kteri by pripravovali clanky?

co se týká němčiny, tam je to o tom, že se nenašel ten správný nadšenec. Ale ja jasné, že začátky jakéhokoliv webu jsou pomalé… viz např. naše statistiky z roku 2005. Pokud by autoři vydrželi, čtenáři zapálení pro němčinu i ti, kdo potřebují jen dohnat něco do školy, by si je jistě brzy našli a vraceli by se tam.

A jak to vidíte s ruštinou do budoucna, až se vyskytne trocha času? Není všem dnům konec, si myslím…

ANo, o ruštinu by zájem byla a zdá se, že i lidi. Uvidíéme, jestli bude možné přizpůsobit náš systém na azbuku.

A ještě malej dotaz ohledně španělštiny. Vím, že už to tady někdo dělá, ale má to hodně na pokročilejší bázi. Já to dělám asi rok a pokud by byl zájem, mohl bych to otevřít širšímu počtu lidí (udělat něco jako tady kurz pro začátečníky).

to se musíte domluvit s autorem španělštiny. Do těchto věcí mu nemluvím.

Fajn.

Já bych jen orodoval za tu ruštinu. Asi to stále je v nedohlednu co?

A za němčinu alespoň určitě taky. Takový kurz pro začátečníky jako je tady pro angličtináře, chmm to by byla nádhera.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Jakub Ryba vložený před 11 lety

Já bych jen orodoval za tu ruštinu. Asi to stále je v nedohlednu co?

A za němčinu alespoň určitě taky. Takový kurz pro začátečníky jako je tady pro angličtináře, chmm to by byla nádhera.

Není to bohužel v našich silách, hlavně se chceme soustředit na angličtinu, Help for English a English Me. Jakékoliv jiné projekty neplánujeme.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.