Help for English

native teacher

Dobrý den,mela bych prosbu.Ziju 10 let ve spanelsku a ted se ucím anglictinu. Vybrala jsem si rodilého kanadana k vyuce, ponevadz
spanelský skoly tu nemaj dobrou reputaci (podle toho jak mluví ostatní), ale.. Chodím teda jen jednou týdne,8jsem tam 2mesíce teda jenom, ale jeho systém mi asi nevyhovuje. Jsou tam jeste 4 holky a z nich 3 u nej studuji 3 roky a jejich uroveñ je stejná jako ta moje a to jsem se ucila anglicky 2 roky na nástavbe na ucilisti pred 10 lety. Jeho systém je takový,ze nic neprekládá, vsechno vysvetluje anglicky, pokazdý deláme neco jinýho,preskakujem z jednoho téma na druhý, hodne nás ucí ruzný hotový fráze, gramatiku kdyz neumíme moc tak to preskocí,ze to projedem v budoucnosti­.Prospívá mi to urcite, protoze zacínám rozumet orální anglictine, ale gramatiku se musim stejne ucit na vlastni pest tady na tech stránkách, nebo spanelských. Myslíte,ze jiný systém ucení by byl vhodnejsí? Jako treba nejaká skola, kde je nejaký systém, proste osnova,protoze me tohle moc nemotivuje. Nekdo má podobnou zkusenost? Dekuji..

Podla mna nemozes ocakavat, ze ti 2 hodiny anglictiny raz za tyzden pomozu. Anglicky ta nikdo nenauci, ucitel ti moze nieco vysvetlit alebo ta usmernit ale ucit sa jednoducho musis sama. Tie dievcata ked k nemu chodia 3 roky raz za tyzden tak to nech je 300 hodin. Ak sa niekto uci 3–4 hodiny denne tak tich 300 hodin spravi za 3 mesiace. Takze vsetko je to len o intenzite. Nemozes ocakavat ze sa nieco naucis ak sa tomu budes venovat raz za tyzden. Gramatiku sa mozes ucit aj sama a hodiny s native speakrom mozes vyuzivat na rozne hovorove frazy a konverzaciu. Ja mam skusenosti s FCE kurzom z australie. 5 x do tyzdna po 5 hodin 12 tyzdnov + domace ulohy na dalsi den tak na 2 hodiny, bolo to narocne ale na druhej strane mi to dost pomohlo.

to kenzo: mám zkušenost, že intenzita studia je opravdu hodně zásadní faktor. Už i dvě lekce týdně (ideálně tak 90 minut) pomůžou k tomu, aby si člověk osvěžil to, co pozapomíná, a spolu s tím si osvojoval nové a nové. Nechci tím tvrdit, že chodit jednou týdně nemá smysl, protože jsou lidi, kteří prostě nemají víc času, ale když to jen trochu jde, chce to opravdu lekce častější.

Dík za odpovedi. Asi urcite máte pravdu oba. Kenzo, to bych práve taky potrebovala neco takovyho intenzivního, protoze jednou do tydne je fakt málo, ucím se doma jak to jde, ale potrebuju víc konverzace a potrebovala bych taky domáci ukoly, protoze nevim kudy kam.
tethalka : más pravdu, budu muset jeste navíc hledat nejake konverzace

Kenzo to vystihl: cizí jazyk tě nikdo nenaučí, ten se musíš naučit sama :-)
Já chodím tento rok k rodilému mluvčímu a neměnila bych, i když on si s gramatikou taky nedělá hlavu a v učebnici ji přeskakuje. Naštěstí je tu H4E a naštěstí mám učebnici s klíčem, tak si cvičení dělám sama. Důležité je, že budeš rozumět mluvené angličtině, nebudeš se bát sama mluvit. A pokud se učíte „samé fráze“, tak ti dost gramatiky přejde do krve úplně automaticky.
Doporučuju sestavit si svůj vlastní učební plán – 1× týdně lekce s učitelem, 2× týdně cvičení na gramatiku tady na H4E, ostatní dny poslech (seriály, podcasty) nebo četba. Stačí půl hodiny, ale pravidelně.
Výhoda zahraničního lektora je, že jsi v přímém kontaktu s jazykem, systém si prostě musíš vytvořit sama.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.