Help for English

Vaše příristky pro výuku angličtiny

Jaké jsou Vaše přírustky pro výuku a učení se angličtině?

Mě potěšil Oxford studijní slovník (2010). České výrazy pomáhají efektivnějšímu učení se a možnost vypnutí českých výrazů v elektronické verzi slovníku je výborná.

Practical English Usage od Swana – ta knížka nemá chybu. Pak Knížky na reálie a něco k CAE :)

Jo a ještě Jurskej park v originále, na kterej se moc těším :D

můj první dobrovolně koupený seriál v angličtině: Fawlty Towers – čekám až přijde – z ukázek vypadá, že to bude i sranda :-)

http://www.csfd.cz/…227-hotylek/

Docela veterán už, ale hodnocení je dobré :-D

to je přesně ono, ale v češtině by mně to určitě nebavilo.

Mým přírustkem je Luke Prodromou: Grammar and Vocabulary for First Certificate a zatím jsem s knihou velmi spokojen, snad jen některé typy cvičení se mi moc nelíbí.

Jaký třeba ? Docela o ní uvažuju, až dodělám ty co mám..

Možná jsem to moc nafouknul :-D Jediný typ cvičení, který se mi nelíbí je error correction (krátký text, kde na každém řádku může nebo nemusí být chyba). Já osobně to nemám rád a jsem šťastný, že z FCE tuto část UoE vyškrtli. Ale celkový názor na tuto knihu je zatím velmi dobrý. Jinak pro tebe by to byl trochu downgrade, když jsi dostal knihy k CAE, ne?

Jojo, to znám, ale tohle bývá u přímaček, na MU jsem to taky měl. Na první pohled to vypadá jednoduše, ale je to pěknej chyták :)
Njn, ale když ona vypadá tak pěkně :) A pořád nevím jestli půjdu na FCE nebo CAE, takže ji určitě využiju :)

Mně se zdá, že jak chtějí mít očíslovaný řádky, tak je to nepřehledný. Někdy tam je třeba na první pohled velká chyba jako třeba sloveso navíc, ta věta pak nedává smysl a musím si ji několikrát přečíst, než vůbec pochopím, co tou větou chtějí říct. Kdybys chtěl ještě něco vědět, klidně napiš. A zda jít na FCE nebo CAE by měla rozhodnout tvoje úroveň, ne?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.