Help for English

Zlepšování listeningu

 

Zdravim,

chci se zeptat, zda je muj postup spravny:

Napoprve si pustim audionahravku samotnou. (seznameni s pribehem)
Napodruhe si pustim audionahravku + soucasne si ctu text. (spravna vyslovnost slovicek + preklad neznamych slovicek)
Napotreti si pustim audionahravku samotnou. (vychytani chybek)

Jak zlepsujete svuj poslech vy?

Seriály,filmy v angličtině s anglickýma titulkama.( mám pocit, že když ty titulky oddělám, tak mi to nic novýho nedá, protože když nečemu nerozumím, a nepřečtu si to dole v textu, tak tomu příště nebudu rozumět zase)

Jinak podcasty, třeba ESL" English as second language" mi připadá hodně povedenej.

Dál třeba BBC rádio, BBC dokumenty apod :)

Jinak si připadám takovej nahluchlej, dost často nerozumím ani českýmu textu, nevím co s těma ušima mám.

A bytostně nesnáším ty školní nahrávky, ( kombinace příliš vysoké hlasitosti, nekvalitní „aparatury“ a toho pořád stejnýho hlasu, kterej se se mnou táhne už od základky) :D

U tech filmu asi budu muset ty titulky zvazit. Doted pouzivam ceske a pochvili tu anglictinu prestanu vnimat a ve finale to ma vysledek opravdu minimalni.

To ESL neznam, zkusim na to mrknout na googlu.

ESL je normálně na na App Store, stačí stáhnout iTunes :)

český titulky tam určitě netahej, to ti fakt nedá vůbec nic :)

ja si myslim, ze pokud tak nejak uz rozumis, ze je dobry to zkusit treba obcas i bez titulku. treba toho tolik nechytnes a nemuzes si precist ani anglicky titulky, ale i kdyz treba nebudes mit takovej pozitek z toho filmu/serialu, tak casem se to vnimani zlepsi, proste tim, ze budes nucenej proste myslet poslouchat premyslet,…jen anglicky…zase z anglickych titulku se daji naucit nejaky uzitecny fraze a tak, ale to se da i z ucebnic. cili ja bych zkusil i bez titulku, byt z pocatku asi na ukor pozitku…

Zkuste se podívat a zaposlouchat do seriálu tady na HFE _ Chad Vader – je to pěkné a dokonce zábavné, text je pod nahrávkou, dá se to zastavit, prostudovat, pokračovat – a ještě k tomu je tu vysvětlení některých gramatických jevů – je tu 5 dílů toho seriálu.

Jo Chada uz mam sjety 2 dily. Skoda ze je jenom 5 dilu. I kdyz popravde bych tomu dal vyssi uroven nez pre-intermediate :-)

Najlepsie na zlepsovanie listeningu su podcasty, na i-tunes su ich tony, zacni s jednoduchsimi pre studentov a postupne sa prepracujes na podcasty pre native-speakerov.

roman298: dřív bych si myslela, že to není možné, ale co už skoro 3/4 roku občas poslouchám nějaké podcasty a v poslední době mám i možnost sledovat častěji filmy v angličtině, tak si opravdu nechávám jen zvuk anglicky bez titulků (titulky až když se dívám podruhé). Začalo se mi líbit jak ta angličtina zní, i když tomu všemu až tak nerozumím. Problém mám ale s posloucháním rádia v angličtině, které si pustím a dělám přitom něco jiného, tzn. že se nesoustředím úplně na to, co říkají. Nebo jsem nenašla zatím rádio, které by mi vyhovovalo. To mně totiž za chvilku přestane bavit právě proto, že tomu nerozumím. Máš nějaký tip?

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.