Help for English

Would sooner

Otazka v testu:

Wouldn't you sooner … tea than coffee in England?

A) had drunk
B) have drunk
C) has drunk

Dle klice je spravna odpoved B. Dle meho nazoru je spravna odpoved A (HAD DRUNK). Would sooner + sb + Past Perfect. Pls. o vysvetleni.

Tady je přeci WOULD a za WOULD nemůže být NIC jiného, než základní tvar slovesa. Žádný jiný ani nepřichází v úvahu.

Je to podobné jako WOULD RATHER – I'd rather go, I'd rather see, I'd rather have.

Je to prostě normální:
I'D SOONER do sth/have done sth THAN …
Z toho otázka: Wouldn't you sooner do sth … than …?

Ok. Diky. Pls. jeste jedna vec.

I'd rather you HAD ASKED me before you bought me the shirt. Je tato veta spravne ?

Ano, ta je správně, tady ale za WOULD není sloveso, ale vedlejší věta, která samozřejmě je v nějakém čase.

I'd rather go…
I'd rather you went…
I'd rather you had gone before…

Ta veta je stejne nejaka divna, nedava mi moc smysl. „Cozpak by si byval drive nepil caj nez kafe v Anglii?“. Nenapada me v jaky situaci bych se takhle zeptal.

ta věta znamená – Nedáváte v anglii přednost čaji před kávou?

I'd sooner do sth than sth – Dávám přednost tomu a tom před tím a tím.

Uf tak ted teda vejram jak blazen. Snad si ze me nedaelas legraci. Takze priblizne plati ze „I'd sooner“ = „I'd prefer“ ?

Koukal jsem se na Cabridge online dictionary a na google ale takove pouzite sooner mi to nenaslo.

I kdyby to takovy vyznam melo (jako ze teda asi jo, proc bys to jinak psal) tak ale stejne je tam prece ten past perfect, tak by to melo mit nejaky vztah k minulosti?

Wouldn't you sooner have drunk tea…
Neni to tedy Cozpak jsi nedaval prednost caji nez kafi v …?

není tam past perfect, ale prostě dokonavý holý infinitiv (je to za modálem WOULD).

A nemá to minulý význam, ale obecně přítomný.
Něco jako: dřív bych vypil čaj než kafe. (=Mám radši čaj než kafe.)

Další příklady z googlu:
I'd sooner have had the player in the squad than the money.
I'd sooner have poked my eyes out.
I'd sooner have called them religious thrillers.
I’d sooner have kept him on the bench and then unleash him if and when necessary.
They played well at Glasto, though I'd sooner have seen a bit less Muse and a few less repeats of Paul McCartney.

Daleko častější je ale použití normálního infinitivu než dokonavého.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.