Help for English

Auxiliary verbs x Full verbs

Zdravím Vás,
profesorka nám zadala za úkol ve Work booku cvičení, kde máme rozlišovat auxiliary verbs a full verbs. Vysvětlení se nám nedostalo a ani podle gramatiky uvedené v učebnici si nevím rady, které je které. Vím, že auxiliary verbs jsou pomocná slovesa a jsou vlastně základem pro vytvoření věty v určitém čase. Jako příklad třeba uvedu Phillipa never does her homework. To je například co? Full? Chce po nás i vystvělení, tak bych byl rád, kdyby mi někdo ochotný napsal i proč to tam je. Děkuji moc. :-)

Full verb je významové sloveso, auxiliary pomocné

Ano to vím, ale řekni mi jiné vystvětlení. Alespoň učitelka to po nás chce s vystvětlením. Já prostě nechápu ten princip.

auxiliary – pomocné – nenese význam, pouze se používá pro vytváření gramatických struktur významového slovesa (be, do, have…)

významové sloveso – nese význam (dělat, sedět, pracovat, myslet…)

Vaše věta „Philipa never does her homework“ obsahuje sloveso DOES, které je často pomocné sloveso u třetí osoby j.č. pro tvoření otázky v přítomném čase (Does he go…?) nebo záporu (He doesn't go…).

Zde je ale sloveso DOES významové s významem ‚dělat‘.

Pokud by bylo třeba „What do you do“, pak první DO je pomocné (používá se pro vytvoření otázky v přít.čase prostém) a druhé DO je významové (znamená ‚dělat‘).

Ale jestli chtěla učitelka něco takového, to přesně nevím… :-)

Děkuju všem za odpovědi. Nějak tomu začínám přicházet na kloub.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.