Help for English

FCE na mateřské

Máte někdo zkušenosti s tím, jak zvládnout přípravu na FCE v průběhu mateřské? :-D Potřebovala bych složit FCE v průběhu příštího roku, ale s tím prckem se mi příprava zdá nemožná… Díky.

taky se o to chci pokusit. V místní knihovně si půjčuji různé testy z dřívějších let. Vyhledávat se dá přes internet – ve větších městech to je snad ve všech knihovnách v ČR.
Máte někdo zkušenost s přihlášením přes britské centrum a jak je to s využíváním jejich materiálů – prý se snad u nich dají půjčit (koupit?) testy z minulých let. Taky by mně zajímalo jak brzy se mám přihlásit – chtěla bych ji skládat v červnu.

Jsem na mateřské s druhým dítětem, čekám třetí a jdu v prosinci 2010 na FCE v Brně. Už jsem se přihlásila, tak snad to dopadne. Pokud to udělám, dám pak vědět, jak jsem to zvládla. V současné době se snažím učit po večerech až děti spí, takže nějaká TV nebo filmy večer nehrozí, pokud jsem moc utahaná, tak si alespoň na počítači pustím starý ang.film bez titulků, jinak si znalosti udržuju v konverzaci 2hod. týdně.

Právě si čtu o části writing: Some re-use of key words from the input is acceptable, but „lifting“ of phrases is penalised.
Co se myslí tím „lifting“?

opisovani/kopi­rovani

znamená to že se nemají používat stejné slovní obraty (stejná seskupení slov) jako je v dopise, na který se má reagovat?

presne tak, jde o to, ze muzete pouzit nektera klicova slova z dopisu, ale za opisovani celych vet/slovnich spojeni budou strzeny body.

Huráááá, mám FCE, sice za C, ale jsem moc spokojená, takže i na mateřské to jde!!!

Rozhodly(i) jste se pro složení nějaké zkoušky z angličtiny na mateřské kvůli budoucímu potencionálnímu zaměstnavateli, nebo že jste chtěly(i) dosáhnout určité úrovně znalostí a nechali si to takto úředně potvrdit :?: Předem díky za odpověď

Já tedy rozhodně kvůli zaměstnavateli, měla jsem před mateřskou českou základní státnici z Aj a jak jsem se dozvěděla, její platnost vypršela po dvou letech po absolvování. Pro moje zaměstnání jsem nějaký druh potvrzení svých znalostí potřebovala. Po mateřské se chci vrátit na stejnou pozici, proto jsem si chtěla udělat nějaký certifikát, jehož platnost mi nevyprší, proto jsem na FCE šla. Plánuju ale určitě někdy za dva až tři roky CAE, už teď na tom po večerech makám.

To je nesmysl, platnost státnice přece nemůže vypršet.

Státnice má omezenou platnost? To slyším poprvé :shock:

Státní jazyková zkouška má neomezenou platnost (pouze se vztahuje na území ČR). Omezenou platnost na 2 roky má prý zkouška TOEFL.

Jarmi, já kvůli budoucímu potenciálnímu zaměstnavateli. Mateřská mi skončila v říjnu a dostala jsem nabídku práce, pro kterou je nějaký certifikát nutný, takže se to hned hodilo. Ráda bych si ještě udělala CAE, ale na to už tlačit nebudu, uvidíme, jak se to vyvine. Na FCE jsem se učila asi půl roku po hooodněleté pauze 8-) (na MD jsem strávila se třema dětma 10 let). Na CAE mi to bude trvat určitě dýl, přeci jen už chodím do práce (i když jen na částečný úvazek) a kluky vodím do školy, ze školy a do kroužků, což je taky poměrně časově náročný.

beety, Chocolatka: děkuji za odpověď.
Ten čas na mateřské(rodi­čovské) letí neskutečně rychle – říkala jsem si, že bych chtěla v červnu na First (prý nové označení FCE :shock: ), ale mám čím dál víc pocit, že je toho tolik, co umím jen částečně a ne tak, abych si skutečně byla jista, že věta je nebo není správně, že se asi ještě ke zkoušce nepohrnu, přece jen to stojí dost peněz, takže na hrdinství je času dost :-). Ostatně, mně zatím nic netlačí – doma budu ještě více než rok. V mé bývalé práci jsem angličtinu potřebovala denně, ale nemusela jsem její znalost nijak prokazovat.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.