Help for English

Slovní zásoba z učebnic

Možná, že Marek ten svůj poslední post myslel, jako spíš takové pobídnutí k vaší vlastní iniciativě. Pokud toužíte po slovíčkách z nějaké vaší oblíbené učebnice, můžete napsat email do toho nakladatelství a požádat o svolení. Pro ně to bude myslím skvělá reklama, takže vám určitě vyhoví.

Potom je otázka jak to dostat do elektronické podoby. Ideální by bylo, kdyby oni sami měli tu slovní zásobu někde v elektronické podobě. Na to se jich zeptejte. Pokud ne, tak by jste museli všechny slovíčka ručně sepsat, nebo ideálně oskenrovat a přes OCR to dostat do textové podoby s kterou se dá dobře pracovat.

Potom by záleželo v jaké podobě by Marek od vás ty slovíčka chtěl. Jestli by mu stačil pouze seznam slovíček (případně v závorce upřesnění jeho významu), nebo by jste mu je museli vypsat v určitém formátu třeba i s výkladem, obrázky, fonetickou a zvukovou výslovností atd. Tyto věci by jste museli opsat buďto ze zdejšího slovníčku, nebo by to šlo obklikou přes Language Lab.

Dobrý den, ve škole používáme učebnice Horizons (Oxford University Press)letos už učebnici č.3.
Kdyby to bylo jen trošku možné, bylo by moc fajn mít na vašich stránkách k dispozici i slovní zásobu z těchto učebnic.
Moc se za to přimlouvám a předem velice děkuji.

Dobrý den, byla jsem zvyklá hojně používat na helpforenglish zkoušení slovíček. Bohužel nám ale nějaký úžasně chytrý člověk změnil učebnice a museli jsme přejít na Maturitu solutions… Chtěla bych proto poprosit o zařazení těchto slovíček do databáze. Prosím napište mi, zda bych sama mohla pro to něco udělat.
Předem moc děkuji, už jen za to, jak mi helpforenglish dosud pomohlo. :)

není nic jednoduššího, než si to sama přeložit, přepsat

Není teď bohužel v našich silách tato slovíčka zpracovat. Jen poradím pořídit si náš Word Manager a do něj si ta slovíčka vložit sama. Nemělo by to být zdlouhavé a učení začíná už při zadávání. Navíc si tam napíšete jen slova, která skutečně potřebujete. Věřím, že WM bude znát všechna slova, která si budete zadávat, takže vlastně budete jen vybírat slova z databáze.

Je to už dva roky, co jsem v Language Lab předzpracovala slovní zásobu pro učebnici New Headway Elementary the 3rd Edition.
Vzhledem k tomu, že bylo nutno slovíčka vybírat a seskupovat podle témat v rámci jednotlivých lekcí, bylo to docela pracné a poměrně časově náročné.
Zatím se ve volbě Slovíčka z učebnic objevily pouze první 4 lekce. Můžu doufat, že bude dokončena celá učebnice?
Díky.

Ano, bohužel se ale od té doby změnil způsob, jakým se slovíčka na web přidávají, takže teď je to poměrně pracné pro mě. Když zbyde čas, tu a tam nějakou tu lekci přidám, jak vidíte. Ale toho času tolik bohužel není.

mne by sa hodili slovíčka z Time to talk 1,2,3

Museli bychom mít povolení autora/nahlada­telství. Je to možné, ale zatím nebyl čas…

Podle mě jsou dobře koncipované učebnice „Maturita solutions“ od Oxfordu… ale nijak na tom netrvám :-)

MonasMoon:
Zkus se podívat na program PrismaCards. Umožňuje import z Excelu. http://www.you2.de/prismace.html
Slovíčka – Time to Talk 1, 2 http://www.you2.de/czech.html

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.