Help for English

Jazykovky v Praze

 

Vsechny zdravim :-)
Rada bych se prihlasila na nejaky jazykovy kurz v Praze. (2×2hod tydne,uroven-mirne pokrocily). Ale nabidka je tak siroka, ze nevim kterou skolu zvolit.Mohl byste mi nekdo poradit, prosim? V ktere jazykovce jste byli spokojeni, Vase zkusenosti s vyukou,jak moc Vam to pomohlo, proste kterou skolu byste doporucili znamemu…Uvitam jakoukoli radu. Diky predem. Hezky den.

Prosiiiiim :-( Copak nikdo z Vas neabsolvoval nejaky kurz tady v Praze? Aspon nejakou odpoved, prosim :? Podle me je strasne moc dulezite, kterou skolu zvolim, aby to melo co nejlepsi smysl. Aspon nejaky tip..Co treba „Tutor“ nebo „Caledonian“, „Elvis“, „Lite“ nebo „The Cambridge institute“??????? Ktera skole je podle Vas nejlepsi? Jeste jednou predem dekuju.

Ja jsem se teď přihlásila na kurz do jazykové školy polyglot. Zkus to tam ještě ten kurz teda nezačal takže ti k tomu nemůžu říct žádný vlastní názor ale když jsem se tam byla přihlásit byli tam velmi milý lidé. jukni na www.polyglot.cz

Diky moc :-)
Ale radsi bych doporuceni od nekoho, kdo uz kurzem prosel. A podle ceho jsi vybirala? Proc ses prihlasila zrovna sem? Urcite kouknu najejich stranky. Diky za tip :-)

přihlásila jsem se k Tutoru a už tam studuju asi půl roku, myslím si že ve všech kurzech záleží, jestli se tam sejdou lidi, kteří o to opravdu stojí nebo Ti kterým to zaplatili rodiče a pak to bojkotujou, jenže to dopředu nikdy nevíš. Myslím si, že předností Tutoru je, že již od začátečníků máš hodiny s rodilým mluvčím a pak samo i s čechama. což jsem zjistila, že není úplně samozřejmostí u všech jazykovek. jsem tam na denním studiu a opravdu bych se zbláznila, kdybych měla mít 20hodin týdně s jednim lektorem. tady jsou na to tři a myslim že je to dobry. učí se to tam zábavnou formou a je to vcelku fajn, jen musíš chtít a opravdu tomu věnovat čas.
co si myslim, že tam moc dobrý neni, že to má být intenzivní kurz a v 18lidech to dost dobře nelze ale my měli docela štěstí, že byť je nás přihlášeno 18, dost lidí na to peče, což dost dobře nechápu, když za to dali 30 000, a tak se stává, že sme tam klidně 4, ale většinou tak 9, což je celkem slušný i na intenzivní výuku. :-D

Já mám roční zkušenost s jazykovou školou Presto. Jsem spokojená (pamatuju si, že jsem tak před rokem psala na tyto stránky, jak je ta škola strašná), ale teď už vím, čím to bylo – protože já sama jsem nebyla přesvědčená, že se chci učit. Teď vím, že moc chci a tak to jde samo :-). Myslím, že jazykovek je dnes tolik, že je lze považovat za kvalitní všechny. Na čem však opravdu záleží je to, zda ty sama chceš studovat. To je podle mě to hlavní rozhodující kritérium. Když nebudeš chtít, tak můžeš být na sebelepší škole, ale nic tě nenaučí, to je zřejmé. Teď něco ještě k jejich režimu. Jsem úroveň pre-intermediate a chodím do Presta na intenzivní kurz (1,5 hodiny 2× týdně) na přípravu na PET. Je to fajn, hodně se tam mluví, málo se používá čeština, záležitosti typu writing se dělají zásadně za domácí úlohu, v hodině se konverzuje co to jde. Učitelé nosí doplňující kopírované informace a hledají spoustu dalších cvičení na danou problematiku, která se probírá. Myslím, že jejich kapacita na jeden kurz je asi 8 lidí, já chodím ráno od 9 hodin a jsme tam čtyři, ale dost často tam 4 nejsme, nejčastěji 3 či 2, to je pak intenzita studia :-). Cenově jsou na tom taky docela fajn. Ta jejich hodina a půl (tedy jedna vyučovací hodina) vyjde na 85,–. Jazykovku bych určitě doporučila, ale podmínkou je chuť do studia! ;-)

Narazila sem na tyhle stranky prave pri hledani referenci o jazykovkach, takze rovnou prihodim i svoje zkusenosti. Ja sem notorickej nedokoncovac kurzu – dvakrat sem chodila do Bell School a vzdycky sem po par lekcich odpadla, prestoze sem si to SAMA zaplatila :? Lektori me nezaujali, moji motivaci rozhodne nijak neposilili, prislo mi tam hodne studentu, proste se mi tam nelibilo…
Lepsi zkusenost mam s Lingua Viva (Kremencova, u Narodni tridy) – dobri spoluzaci, bylo nas tam obvykle 4 – 5, super anglicky i cesky lektor. Ale – ten Cech po asi dvou mesicich odesel a zacalo hledani nahrady, coz byla opravdu tragedie – koho byli schopni dat k upper-intermediate!!! :-( Anglicky jsme umeli urcite lepe nez ta slecna. Dokonce jsme si i stezovali, ale nez doslo ke zmene, bylo pololeti a ja pryc. :-D
Ted sem chtela do Caledonian School, ale nehodi se mi terminy, nicmene tam chci chodit pristi semestr na pripravu FCE. Tak uvazuju o Presto nebo o British Councilu.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.