Jsem na úrovni Elementary a ráda bych si koupila a poté přečetla nějakou knížku. Může mi někdo nějakou nabídnout, co už přečetl a zaujala ho nebo alespoň nějakou vhodnou a dostupnou doporučit?
Jsem na úrovni Elementary a ráda bych si koupila a poté přečetla nějakou knížku. Může mi někdo nějakou nabídnout, co už přečetl a zaujala ho nebo alespoň nějakou vhodnou a dostupnou doporučit?
Nechci vám zjednodušenou četbu vymlouvat, ale myslím, že na této úrovni si skutečně můžete přečíst pouze krátké jednoduché příběhy, u kterých výsledný zážitek není nikterak silný. Doporučoval bych spíše číst kratší texty na internetu a se čtením knih ještě nějaký čas počkat, než budete v pokročilejším stádiu.
Pokud to přesto chcete zkusit, tak doporučuji série Oxford Bookwords a Penguin (Longman). Na internetu se dají takové knihy najít.
S tím rozhodně nesouhlasím. Viz článek o zjednodušené četbě.
Děkuji Vám za radu. Příspěvek na „h4e“ jsem pročetla a vybrala jsem si na „EnglishBooks“ zatím Round the World in Eighty Days, The Three Musketeers a The Scorpion King (vše level 2). Takže se rozhoduji mezi těmito tituly. Nejraději bych vzala všechny, když už investuji do poštovného, ale nevím, jestli to není unáhlené, když nemám s četbou anglické knížky žádné zkušenosti. Škoda, že už není akce na 3+1, ta co byla před víc jak rokem. Možná by mě rozhodování taková akce usnadnila. Nepřipravujete něco podobného v brzké době?
Knížek se určitě neboj. První knížka se ti možná bude zdát těžší, ale jak ji dočteš, budeš číst druhou, ta se ti bude zdát už trochu lehčí a takto se budeš neustále zlepšovat.
zjednodušená četba se dá půjčit i v knihovnách, ale asi jen ve větším městě. Za týden budete mít knížku přečtenou Já jsem si hodně půjčovala zjednodušenou četbu za minimální půjčovné přímo v jazykovce, kde jsem navštěvovala kurz. (seeyou.cz, ve Zlíně). Možná je taková možnost i u vás, zkuste se poptat. Pokud vás to bude bavit, tak jen u tří knížek nezůstanete, je to dost příjemná a návyková záležitost
Akce 3+1 byla na konci roku 2009 ale i 2010. Psali jsme o tom
v samostatném článku.
Nicméně z recenze tuto zmínku smažu, je to dosti neaktuální. Děkuji za
upozornění
Já jsem začala se zjednodušenou četbou od Oxfordu. Jsem věčný začátečník, který se snaží dostat dál. Koupila jsem si jednu knížku úrovně 1, dvě úrovně 2 a jednu 3. Úroveň 1 jsem přečetla hravě. Ty dvojky trvaly déle a 3 tu čeká. Doporučuji objednat si četbu s CD. Já jsem podlehla výprodeji a mám jen 2 CD. Dost mi to u ostatních chybí.
Díky všem za radu
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.