Help for English

Příprava k TKT

Dobrý den, má někdo zkušenost s přípravou na TKT? Podle jakých materiálů? Jaká byla náročnost zkoušky? Všude se dočítám o přípravných kurzech, jen by mě zajímalo, podle čeho se nejlépe připravit a jestli existuje nějaká učebnice, kde jsou i cvičné testy. Orientuji se hlavně na němčinu, ale z angličtiny bych se ráda přihlásila k této zkoušce. Děkuji za případnou odpověď.

Moc děkuji :-)Ušetřil jste mi čas na mateřské :-D Akorát by mě ještě zajímalo, jestli s tou zkouškou má někdo osobní zkušenost. Děkuji.

To bohužel nemohu sloužit. Cambridge učitelské zkušky u nás nejsou myslím tak rozšířené, a tato je navíc ‚začátečnická‘.
Ale třeba se někdo najde :-)

zkušenosti nemám, ale je to jedna ze zkoušek, které si v blízké budoucnosti plánuju. Koupili jsme si s manželkou knížky The TKT Course a The TKT Course CLIL MOdule. Věřím, že to, co nevím, tam najdu.

Obtížnost – to se soudí těžko… každý je na tom jinak, kdo učí, má to jednodušší, kdo didaktiku angličtinu studoval, má to ještě jednodušší.

Neřekl bych, že tato zkouška je ‚začátečnická‘ ale prostě testuje základy didaktiky anglického jazyka. Určitě nedokazuje, jestli je a nebo není někdo schopen učit, to určitě ne… myslím, že testuje to, co říká, ž testuje – TEACHING KNOWLEDGE.

Aha, já vycházel z požadované úrovně B1 a z toho, že se pak může navázat na zkoušku CELTA. Myslel jsem si, že CELTA je u nás známější.

B1 je úroveň JAZYKOVÁ, nevypovídá o úrovni zkoušky. není to zkouška z jazyka, ale zkouška znalostí. Úroveň tam musí mít napsanou podle CEFR, ale je to spíš o tom, jak složitým jazykem jsou zadávány otázky.

CELTA a DELTA je myslím kurz s certifikátem, musíte chodit na kurz, musíte udělat nějaký projekt a potom máte zkoušku a nakonec certifikát. (Alespoň tak jsem to pochopil). TKT je jen test, to znamená, že člověk na žádný kurz chodit nemusí.

Samozřejmě proto má CELTA a DELTA větší váhu. TKT je opravdu jen test znalostí. A proto to chci vyzkoušet. :-) Mám potřebné znalosti?

Ahoj vespolek, dovolím si vstoupit do diskuse.
Zkouška TKT je jen o teorii a nevypovídá o tom, zda ji člověk umí využít. Má i celkem rozumnou cenu, cca 2–3tisíce. V Brně lze dělat kurz či zkoušku na JŠ viz http://www.brnoenglishcentre.cz, detaily nevím.
Naproti tomu CELTA a nebo Trinity CertTESOL jsou už zkoušky, jejichž složení prokazuje nejen to, že člověk něco zná, ale i umí. A stojí nepoměrně víc, v řádu desítek tisíc. Kamarádi říkali, že s CELTOU i nonnative speaker může v GB učit angličtinu, ale nevím, zda je to tak? Dnes jsem v tomu blízké souvislosti „ulovila“ článek zde:http://www.teachingenglish.org.uk/graduate-scheme
Katka

Také bych rád TKT zkusil. Jen proto, abych si rozšířil obzor i v této oblasti. Snad se k tomu dostanu ještě letos.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.