Help for English

Poslechové učebnice

 

Koukněte na http://www.njs.cz/…atalog-a.php, nabízí dvě CD drilových cvičení (9+8hodin). Je tam věta napřed česky a potom anglicky. V jednom MP3 souboru je jeden gramatický jev probrán HODNĚ podrobně, např. nahrávka pro trpný rod prostý má 17minut a začíná: Anglicky se mluví po celém světě – německy se mluví v Německu – fancouzsky se mluví ve Francii – kde se mluví španělsky? – mluví se v Brazílii španělsky? – která auta se vyrábí v Německu? – vyrábí se BMW v Německu? atd.
Mě to moc nebralo tak jsem si z MP3 „vystříhal“ z každého cvičení pár vět (program audacity nebo MP3directcut) a pouštěl v náhodném pořadí, ale je to již dávno.

Na stránkách http://www.eddica.cz/ koukněte na program Euroword (umožňuje exportovat MP3 s parametry CZ-EN nebo ENG – CZ). Mají tam v pdf seznam slovní zásoby kterou obsahuje, pro Vás určitě málo ale zkuste jim napsat aby Vám poslali seznam gramatických vět které také obsahuje a pak se rozhodněte.

Také existuje Angličtina do ucha (http://www.ajshop.cz/…Nove-vydani/), ale nikdy jsem nezkoušela…

Není nad seriály :)

V úrovni v jaké jste (telefonujete se zákazníky v aj) bych z toho čj úplně vynechal.. zbytečně Vás bude odpoutávat od toho myslet eng.

2 Bertold: Váš odkaz vypadá velice zajímavě zatim jsem jen tak nakouknul a připomíná mi to stylem angličtinu z BBC. Určitě si alespoň něco nastahuji a vyzkouším. Jinak můj v současnosti favorizovaný „podcast“ je tohle: http://www.bbc.co.uk/radio/
Sedmicka je na poslouchání opravdu výborná. Bohužel neumím si to pustit jinak než na počítači.
2 Therabit: Ten váš první odkaz znám a mám to mnohokrát přehrané. Právě shaním něco dalšího.
Z věcí do ucha znám francouzštinu. Angličtinu jsem nezkoušel. Předpokládal jsem, že bude obdobná jako francouzstina, což je slabé. (Myslím na angličtinu. Francouzština je na mě silná až až :-)). Nicméně prozkoumám další možnosti.
Mám ještě English all around, což není špatné na procvičování gramatiky od základů po zhruba souslednost časů, přižemž jsou cvičení prokládána frázovými a nepravidelnými slovesy.
Dále mám asi 600 frázových sloves, která nejsou rozsahem špatná, ale jsou jenom z anglištiny do češtiny a to je pro aktivní učení špatné.
Dále mám anglický slang, což je jeko kuriozita zajímavé, ale v aktivní praxi těžko použitelné. Člověk se u toho, ale pobaví. Nahrávka je napřed spisovnou angličtinou a pak slangovou.
Co mě hlavně zajímálo existuje-li něco na slovní zásobu, ale tak 5000+ aktivně. Připadala mi tato šance poněkud tlustá :-), ale co kdyby.
Jinak k dalším námětům: učebnice jsou dobré, ale jejich množství na polici není ekvivalentní množství angličtiny v hlavě, a proto jsem před 10-ti lety vyhlásil stop stav, který jen zřídka porušuji (mám 1/2 skříně plnou anglických učebnic)
Seriály zbožňuji, ale na aktivní tréning moc nejsou. A do auta také moc ne. Moji kamarádi sice jezdí často do Chorvatska přez noc a aby neusnuli tak koukají při jízdě na filmy včetně řidiče (střídavě se spolujezdcem sledují provoz), ale tohle fakt nedám :-).
Jinak nemám celkem problém anglicky myslet, zvlášť po 3 denním školení nebo jednání v angličtině, ale myslím anglicky gramaticky nesprávně. 90% lidí, se kterými mluvím anglicky jsou Němci, Švýcaři, Italové, Francouzi, Indové, Poláci, Rumuni atd. Prostě skoro žádní rodilí mluvčí a od nich se nic dobrého většinou nenachytá.

Preco neskusis podcasty z Itunes? mozes si vybrat britsku, americku, australsku anglictinu. Je tam kopec podcastov na vyuku anglictiny ale najlepsie su podcasty pre native speakerov a hlavne je to zadarmo. Ja mam nastahovanych asi 20 giga roznych podcastov a postupne pridavam, Skus the bob and rob show, science talk, how stuff works, NPR science friday, this week in science

k té francouzštině: existují podcasty, kde v angličtině vysvětlují francouzštinu. Ale asi i tady budete „mimo“ rozsah nabízené obtížnosti :-D

http://radiolingua.com/…reak-french/

Podcasty, hm tak ty Hum4nfrog nemá protože jsme ještě nepřišla na způsob jak se s podcasty pracuje, jak je dostat z internetu do mp3 přehrávače. Prostě neumím všechno :-( Sice jsem už o tom něco hledala na internetu, ale všechno to bylo o tom jak podcasty jsou úžasné, ale jak s tím zacházet ne. Jestli jsem to pochopila dobře tak by se z nějaké např. rádiové stanice měly dát stahovat automaticky, ale jak?

To Liones např.takto:
na stránce http://www.listen-to-english.com/?… najít modrý text „Get MP3“. Kliknout na něj a vybrat možnost „uložit soubor“. Otevře se průzkumník kde vyberu kam ve svém PC uložit.
Přepis nahrávky slovo od slova získám takto: nad tímto odkazem najet myší na červenou ikonu „pdf“. Objeví se „Download PDF“. Stisk pravého tlačítka myši by měl nabídnou „ulož odkaz jako“. Opět se otevře průzkumník a mohu uložit text ve formátu pdf.

Pokud napíšete jaký máte prohlížeč webových stránek (Internet explorer, Firefox. apod.) tak vám určitě někdo kdo má stejný poradí jak sledovat přírůstky na stránkách s podcasty přes RSS.

Podcast = nahrávka uložená na internet aby si ji mohli lidé stáhnout tedy ne živé vysílání rádia

2Therabit: Ukládat sobour z internetu umím, ale takto abych obklikávala a hledala soubory tak je to na hodiny času. To máte tuhle 5 minut, támhle 5 minut a 24 hodin je v čudu :). Já jsem se někde kdesi dočetla, že se dá právě u rozhlasu nějak stahovat automaticky, když je nové vysílání tak, že se automaticky stáhne. Ale nepřišla jsem na to jak.
Edit: Používám Firefox

Automat neumím snad někdo poradí i mně. Nicméně příklad pro již zmiňované:
http://www.listen-to-english.com/index.php?…
nahoře pod modrým polem je „RSS-News“. Kliknout na to a otevře se „odebírat tento kanál…“ klinu na „odebírat“ napíši nějaký krátký název a opět kliknu na „odebírat“. Nahoře ve Firefoxu se objeví ikona s názvem co jsem zadal, když na ní najedu tak vidím seznam poslední článků po zobrazení článku se změní ikona takže vím co jsem viděl (a případně stáhnu). Tohle funguje i pro články HFE. Já si takhle hlídám tři weby.

2Therabit: Diky za vysvetleni ovladani RSS, určitě to vyzkouším.

2kenzo: Děkuji za odkaz, to potvrdilo jen to co už jsem četla, že to jde, ALE JAK? Ja mam iPhone cca mesic a od te doby pouzivam iTunes. Ale jeste jsem do tohohle programu uplne nepronikla. Proste a jednoduse zatim dava rany iTunes. Podcasty umim stahnout po jednom. Budu si k tomu muset sednout a projit si help, snad to tam nekde najdu jak se to da nastavit. :) Je to vsechno jen o case, kdyby se tak dal nejaky cas taky stahnout. :-)

poslechová učebnice je zde: http://www.rolino.cz/…y/ukazka-aj/
Teda já bych to nekoupil ale každý jsme jiný.

Free software pro automatické stahování podcastů do PC. Verze pro Mac, Windows, and Linux. Přeji hodně kvalitních podcastů.

http://juicereceiver.sourceforge.net/index.php

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.