Help for English

Callanova metoda

 

Prosím o zhodnocení tzv. Callanovy metody výuky AJ. Dost se v tom mluví, nedělají se domácí úkoly … Máte někdo zkušenost? Jakoukoliv?

Díky!

Jeden z linků: http://www.empire-skola.cz/index.asp?…

Já zkušenosti nemám, ale pokuď vám to trochu pomůže, tak něco je tady: http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…

Díky, já nějak nenašel ten link.
Stejně ale zatím bych rád slyšel i hlas kritičtější :-D

Tomasch:
dle mého názoru další reklamní trik. Má rada je, využít klasických OSVĚDČENÝCH metod. Idea o tom učit se všechno přirozeně bez pouček je hezká, ale nevěřím, že v zemi, kde se anglicky nemluví bude použitelná. Vůbec si neumím představit, že všechno co umím bych si pouze nějak logicky odvodil z nějakého obyčejného textu. Něco bych si možná časem odvodil, ale jak by to dlouho trvalo? 10X déle, 20X, 100X?

Však si to někde stáhni, zkus to a když to nebude tak jak říkám, tak si to kup. ;)

Pilda: viděl jsem ukázkovou hodinu té moderní metody. Pro začátečníky asi špatná není, rozmluvěj se. Ale hledal jsem i negativa postupu – hlavně mi vadí, že není Homework :)

Zdravim, zkusim se podelit o svoji rocni zkusenost s touto metodou. Predem rikam ze sem nebyl uplny zacatecnik, ale tzv. vecny zacatecnik, spise samouk, takze sem nezacinal uplne od neznama. Jazyk sem pouzival bezne pasivne,sliboval sem si od toho hlavne se rozmluvit, coz je i hlavni zamer teto metody. Behem toho roku sme prosli podstanou cast gramatiky, tudiz neni pravda ze by vyuka probihala bez poucek, je jich tam vic nez dost, ale mnohem stravitelnejsi formou nez u klasicke vyuky. Duraz je na mluveni a ono to kupodivu casem zacne fungovat, ze clovek prvne nesmyslne poucky zacne pouzivat a prijde mu to i nejak automaticke. Casem si clovek zautomatizuje urcite vazby, fraze, slovosled anglictiny a pouziva je. Muj problem s touto metodou je, ze se stale pohybuju v nejakem uzavrenem svete pana Callana a jeho frazy, ktere samozrejme po soustavnem opakovani lze bravurne zvladnout. Problem vsak nastava kdyz ma clovek pouzit anglictinu v praxi a to pak pusa stejne zamrzava. Tudiz nezbyva jen verit tomu co se opakuje skoro pri kazde hodine, ze dobra znalost anglicitne prijde „by practice“ ). Takze abych to shrnul, progrese pri teto metode urcite je, ale nejde ji brat jako zazracnou, ktera kazdeho velmi rychle a snadno cizi jazyk nauci bez vetsiho usili, bohuzel tak to neni.

inak našiel som videá, ako tá výučba prebieha
http://www.callan.co.uk/…n_video.html

zítra jdu na první hodinu, resp. jen probrat s lektorkou gramatiku a postupy výuky, jelikož nastupuju od 6té stage a nemám s touto metodou zkušenosti. Doufám, že to za ty peníze bude stát.
Hledám něco, kde se MLUVÍ, kde člověku vleze angličtina pod kůži. Vím, jak moc mi dala výuka ve škole v UK .. jela jsem tam jako začátečník a teď, po roce, se připravuju na FCE
Nedovedu si představit, že bych nastoupila do nějakého „obyčejného“ kurzu, kdy většinu času mluví lektor a ještě k tomu česky a když anglicky, tak s „nádherným“ českým přízvukem ..
Modlím se, abych se na první hodině neznemožnila :) ale hlavně, aby mi to pomohlo na cestě k aktivní angličtině, FCE a dalším zkouškám. Po nějaké době dám vědět, jak to na mě působí.. držte palce :)

info o učebnici: http://www.scribd.com/…mn/documents sice trošku v polštině, ale jde hlavně o ten anglický text, ne :-)

osobně jsem se s Callanovou metodou a hlavně s lektorem této metody nesetkala, ale z toho, co jsem měla možnost si prohlídnout na internetu, tak mi silně připomíná „zastaralou“ metodu EŠKK – korespondenční kurz např. angličtiny. Já jsem se sešitům z EŠKK věnovala někdy v počátcích mého učení a můžu říct, že jakékoliv mluvení nahlas v angličtině je na rozmluvení to nejlepší :-D
Metoda EŠKK je ta jak na jedné straně jsou věty anglicky a na druhé stránce jsou jejich české ekvivalenty. Dělají se domácí úkoly na porozumění probrané kapitoly, které vám korespondenčně vyhodnotí nějaký psavý učitel.

mne zatial najviac vyhovovalam metoda Direct method for english. tam som sa najviac rozhovoril a lutujem, ze som musel prerusit kurz :-( musel som vtedy odist pracovne do zahranicia.. ale zas tam som zistil ako vela som sa touto metodou naucil. kolega s ktorym som tam bol nevedel pochopit, ako som sa mohol tak zlepsit v anglictine za taky kratky cas :D

Diskusi zamykám. Není potřeba mít tři či více vláken věnovaných jedné věci.

WEBBI/WILSONY: Upozorňuji, že pokud nepřestanete spammovat (ať již pod tímto či jiným nickem), bude zablokována celá vaše IP a nebudete moci dále vkládat žádné komentáře ani příspěvky ve fóru

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.