Teď, když si pročítám nové profily, tak mi chybí možnost zanechat stopu. Občas se něčemu musím zasmát, nebo s něčím nadšeně souhlasím, ale na psaní soukromé zprávy to není. Spíš na malou poznámečku přímo v profilu dotyčného.
Teď, když si pročítám nové profily, tak mi chybí možnost zanechat stopu. Občas se něčemu musím zasmát, nebo s něčím nadšeně souhlasím, ale na psaní soukromé zprávy to není. Spíš na malou poznámečku přímo v profilu dotyčného.
To tethalka (reakce na toto téma ještě z vlákna Markovy reporty):
Mně by se to právě líbilo. Zjistila bych, kdo co má se mnou společného.
Zkušenosti, problémy, radosti… Pro mne by to byla milá stopa.
Samozřejmě doufám, že by mi tam návštěvníci zanechali více méně
pozitivní zprávy. (Možná troufalá naděje na plácku zvaném internet. )
Já bych možná taky nebyla úplně proti. Třeba když někdo napíše, co
rád čte/sleduje, někdo jiný mu může doporučit knížku/film.
Nebo k poznámce o mluvení může připsat, že s výší IQ si dotyčná
osoba nemusí dělat starosti, že v poslechu se po roce chytá asi málokdo
– aspoň mně
to teda trvalo dlouho…
To HanaRT: právě proto, že to je „plácek“ zvaný internet, bych pro
něco takového nebyla. Na FB poměrně často mažu rádoby duchaplné komenty
a stačí mi to.
Jediná smysluplná a snesitelná možnost by byla, kdyby se zde dalo
povolit/zakázat přidávání poznámek k profilům. Nějak ho zabezpečit.
Mám docela nemilou zkušenost z FB, kde mi jedna osoba k fotkám mého
kamaráda na mé zdi připsala docela obscénní komenty a protože tam byl
označený, dalo se k tomu dostat i odjinud. A jako na potvoru jsem nebyla
půlden na netu a ani já, ani kamarád jsme nebyli moc rádi. Takže
představa, že mi během dne někdo do profilu dopíše nějaké koniny jen tak
ze zábavy, mě moc netěší, ani o sobě v profilu moc nesděluji.
Jasně že FB je jiný „píseček“ než H4E, ale i tak bych byla
opatrná.
A co založit samotné diskuzní vlákno, kde by se o tom mohlo normálně diskutovat? Bude-li mít uživatel zájem, může ho sledovat a vyjádřit se k tomu.
nevím jestli by se komentáře na něčím profilu objevovaly i moderátorům, kteří diskuze na fóru procházejí. Jsou to totiž především oni (a autoři), kteří se docela dost starají o to, aby na HFE byla přátelská atmosféra.
Jak jsem již psal, je to super nápad. Také bych to uvítal. Hezky by to ožilo co se týče komunikace mezi uživateli.
Představoval bych si tam tyto základní klíčové prvky: aktivace/deaktivace, mazaní příspěvků, ignorování uživatelů, reakce na příspěvek ve stromové struktuře (jako je to u článků).
Dalo by se ale také spekulovat o podpoře alespoň základního BBCode.
Souhlasím s jarmi1, ono se to možná nezdá, ale i na HFE se objevuje docela dost „nevhodných“ poznámek, které jsou v průběhu dne tak dobře přesouvány do nevhodných komentářů, že si toho často běžný uživatel ani nevšimne.
Mně osobně by přišlo vpisování do profilů dost nepřehledné, protože časem se může nakupit u profilu mnoho poznámek (dokážete si třeba představit okomentovaný profil Marka nebo Romana? ). Myslím, že napsat soukromou zprávu je dobré řešení, je to téměř stejně rychlé jako vepsat nějakou poznámku a navíc se pak lépe dá rozvádět diskuze na dané téma (pokud uživatelé chtějí).
Akce „Jak se vám líbí můj profil“ mi připomíná komentáře pod články v novinách – stačí se jen podívat jak se tam drží tématu.
trošku mimo téma, ale to víte, už se mi ta angličtina trošku míchá do
života .
Zajímalo by mne, jestli britské noviny a časopisy mají komentáře pod
články? Zajímá mně to hlavně u těch Britů, protože ti se mi jeví jako
zdrženlivější nějakých peprných komentářů.
:
To Jarmil: britské noviny a časopisy mají diskuse pod články (u online verzí), ale nemají to všechny časopisy a někde musíte být registrovaná, abyste mohla článek komentovat. A někdy jsou ty komenty fakt NĚCO.
Proč ne. Jsem pro každou špatnost
To Jana Skřivánková: to je fakt s těmi nevhodnými komentáři, nikdy jsem je nečetla, takže mám zažité, že tu žádné nejsou…Ta naivita…
Určitě souhlasím, že taková funkce by vyžadovala možnost volby, zda
chci na svém profilu vzkazy mít, a pak také nezbytná možnost mazání
nevhodných příspěvků.
Nepřehlednosti bych se nebála. Mohly by se zobrazovat třeba jen nejnovější
příspěvky, starší až po rozkliknutí.
To Cifka: Než zakládat samostatné diskuzní vlákno, to už by bylo jednodušší poslat soukromou zprávu, myslím si.
To Jarmi1: Nemyslela jsem akci „Jak se vám líbí můj profil?“ . Spíš naopak „Jak se mi líbí váš profil.“
To Geo: Díky za milou stopu. Byť jen tady, v diskuzi.
Rozhodně jsem taky pro, to mi tam vyloženě chybí. Nějaké komentáře pod profilem by byly ok. S tím že majitel profilu by je mohl pochopitelně smazat, v případě že by s komentářem nebyl spokojen.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.