Help for English

Státní maturita

Letos mě čeká státní maturita z anglictiny.. nemáte někdo vypracovaná a ověřená témata do anglictiny..,popř. tip na nějakou knihu s těmito tématy..? popř. čeká někoho z vás státní maturita ? já anglinu moc nezvládám.. a mám pár měsíců na to něco stím udělat.. budu vděčný za každý tip .

Když si to vypracuješ sám, tak ti to dá mnohem víc než když se to naučíš nazpamět od někoho jinýho, aniž bys pořádně veděl co se učíš… Já si do každýho z 25 témat vypracoval osnovu a naučil se k tomu slovní zásobu. 14 dní a hotovo, vyřizeno, za 1 :)

Ona jsou ve státní maturitě nějaké okruhy? Nebylo to tak dřív?

Bylo, však jsem to psal v minulým čase :)

1. na www.infoa.cz lze stáhnout (po registraci zdarma) audio soubory ke knize „Angličtina – otázky a odpovědi nejen k maturitě“. Vhodnost pro státní maturitu neumím posoudit.
    1. http://www.helpforenglish.cz/…tivator.html

Okruhy jsou stále, ale prostě jen ‚okruhy‘, nejsou to témata na vypravování.

U ústní zkoušky dostanete ‚pracovní list‘, kde je napsáno, co vás čeká, no a nahoře jsou prostě témata, kterých se celá ústní zkouška bude týkat.

Nelosujete si teda téma, ale pracovní list a na něm je nahoře napsánoé několik témat. Ale monolog na toto téma po vás nechtějí…

Více na www.novamaturita.cz (alespoň já jsem to z toho tak pochopil) :-)

Kluci, dík, už to chápu. Koukám na nějaké ilustrační testy a zadání… tam je jen čtení a porozumění textu a poslech? Není tam nějaká písemná část? No nic, trochu si to projdu, ačkoli, já už mám maturu a další zkoušky dávno za sebou a syn daleko před sebou :-D Nedávno jsem mluvila s jednou profesorkou na víceletém gymplu a ta z maturit vyjádřila strach :oops: To za sebe nepamatuju, to jsme měli bobky my :-D Naštěstí je jiná doba, člověk se to může doučit třeba ve specializovaném kurzu, to za mě taky nebylo. Holt pamatuju černý uhlí…

No nevím,tu starou maturitu bych uvítal,stará matura byla o tom,že jsi minimálně rok do předu věděl 25 otázek,které jsi se třeba jenom našprtal a měl jsi maturu v kapse.
U té nové státní nevíš co dostaneš a určitě je nejtěžší poslech,zkus poslouchát 10 minut anglický rozhovor a pak odpověz na řadu otázek,spousta by měla problémy odpovědět i v češtině.

Osobně jsem marný v poslechu-roky se dívám na anglicky mluvené filmy a stále jim nerozumím a nemůžu dostat mluvené slovo do ucha,jedině rozumím ,když mám k tomu poslechu i text.
Přitom rozumím bez problému polštině a slovenštině,které jsem se nikdy neučil,samozřejmě i ruštině,kterou jsem se učil.
NĚJAKÝ TIP,JAK DOSTAT DO UCHA ANGLINU?DĚKUJI

používat sluchátka a soustředit se u toho – tedy ne za chůze, v autobuse atd.

Proč ne za chůze a v autobuse ? :)

Myslím, že to s tím poslechem nebude zase tak horký jak říkáš :)

I to FCE je na poslech docela snadný, nemusíš rozumet všemu, v pohodě ti stačí zachytit pár kličových slovíček :)

Na C úrovni, už je to horší no :)

To Pepekarita: Jestli je poslech nejtěžší, to asi nelze říci, je to dost individuální. Třeba mně osobně přišel odpovídající daným úrovním (Z=B1,V=B2), možná i lehčí. A cvičení jsou koncipována často jako True x False, nebo výběr a,b,c, takže se to dá vyplňovat během poslechu.

v sekci „certifikáty“ si můžete svůj listening otestovat na různých úrovních

Tak ja robim tento rok tiez statnicu a mame to rozdelena na pisomnu a ustnu cast, v ustnej je 25 otazok a pritom kazda pozostava z troch podotazok, to je dohromady 75 otazok. Ta pisomna cast tam mame diktat, reading, preklad z Aj do SJ a zo SJ do AJ, esej, a z gramatiky tam su dve veci a to text v ktorom su vynechane slovicka, ktore treba dat do spravneho casu a potom druhy text kde su tiez vynechane slovicka a maju sa pretvorit tak aby sme tam dali spravne bud pridavne meno, sloveso, podstatne meno, prislovku

Témata jsou pořád.. akorát místo patnácti minut. je to je jedna z částí maturity ..takže mě čeká to , že si musím vylosovat jedno z 25 témat a pět minut o tom mluvit.. jako new zeland, canada, london , healt atd.. jedno téma lepší než druhý … národní obrození na nás … nechápu proč bych se měl učit něco o londýně.. nebo znát anglický svátky na zpamět.. asi angláni něco chystaj tak si nás už připravují .. :-) .. A KROMĚ TOHO JSOU TAM NĚJAKÝ OKRUHY a ohledně nich rozhovor z učitelem, popis obrázku atd..

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.