Help for English

Language Lab - Word Manager

 

Dobrej dotaz.

Je to hlavně o tom přizpůsobit program na specifika daného jazyka… nepravidelná slovesa, rody podstatných jmen, skloňování, časování… to ve WM není, protože to angličtina nemá. Kdyby byl program např. na španělštinu, už by bylo potřeba toto řešit, protože nestačí se naučit, že MESA je stůl, ale že je to LA MESA, či UNA MESA apod. Nestačí se naučit, že HABLAR je mluvit, ale že v první osobě je to HABLO, ve druhé HABLAS apod.

Druhá věc je slovníček – v WM máme slovník, kde je cca 15000 hesel, překlady ale i výklady, nahrávky. Vytvořit něco takového ne velmi časově i finančně náročné, obzvláště kdybychom si to nechali napsat nějakým odborníkem na daný jazyk.

Neposlední věc je, že jakýkoliv další jazyk se učí v porovnání s angličtinou TAK MÁLO LIDÍ, že by se ona finanční investice asi nevyplatila.

Samozřejmě bychom rádi, kdyby náš software šel používat i pro jiné jazyky, uvidíme.

Mluvíte o jiné společnosti, pokud máte na mysli něco konkrétního, obraťte se na nás prostřednictvím Vitware.cz.

Rozhodně díky za dotaz.

Nemám na mysli žádnou konkrétní společnost. Tedy zatím ne.
Ale každopádně děkuji za vyčerpávající odpověď.

Dobrý den, nikde jsem zatím nenašla, zda-li WM funguje i na linuxu (kubuntu)? Program se mi velmi zamlouvá a rozhodně by mi prospěl, jen nevím jak by se s tím popral můj počítač. Má s tím někdo zkušenost?

Pokud vím, WM na linuxu spustit nejde, ani na emulátoru.

Aha, no to jste mi sice moc radost neudělal, ale co se dá dělat. Stejně děkuji za odpověď, alespoň vím jak na tom jsem a nemá cenu o tom víc hloubat. Předpokládám, že se to finančně nevyplatí upravit program aby fungoval i pod jiným OS a uživatelů linuxi je stále poměrně málo.
Budu tedy dál používat výuku u okruhů slovní zásoby tady na stránkách.

Mystige:
já být vámi, tak to ještě nevzdávám, protože to zkoušení zde se tomu programu ani zdaleka nevyrovná. Buď bych zkusil dual boot s nějakými windows, nebo pořádně ten nejznámější emulátor wine. Těch emulátorů bude určitě víc, třeba to na nějakém půjde. Nevím jaký je v té emulaci problém, ale docela bych věřil, že to nějak rozchodit půjde. Ten program by se teoreticky neměl odlišovat od jiných, běžných programů (nebo, že by tam byl pak problém třeba s právy? Na to by ale nějaká šmečka v emulátoru mohla existovat). Můžete to testovat na demu.

Taky mam linux. A nejakou dobu jsem to zkousel rozjet pod wine, bezuspesne. Skoda ze WM neni naprogramovany v necem multiplatformnim.
Zajimave ale je, ze LL pod wine funguje. Mozna byli pri programovani WM pouzite nejake knihovny, ktere ve wine nejsou. To by musel otestovat programator toho SW.

Pod wine nelze spustit vsechno, ale urcite by to melo bezet v nejakem virtualu, napr. WMvare, v Linuxu KVM, apod.

Ajaj, ja si nadsene objednala WM a az ted mi doslo, ze jedeme doma v Macich. Nerozumim tomu, ale nejktere programy spoustime ve Windows instalovanych ve virtualnim pocitaci. Zeptam se muze a doufam, ze to nejak poresi :?

Dobrá zpráva, jede mi to na Mac-u, resp. ve Windows, implantovaných v Mac-u. Zeptám se domácího administrátora, jak to udělal.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.