Help for English

fce

 

Máte někdo zkušenost s tím, že na zkoušku na writtint jsou dané 2 konkrétní knížky a z těch by se mělo vycházet? Tento rok je to „Žena v bílém“ a „Jurský park“ … myslím
když je nebudu mít přečtené tak si u writtingu neškrtnu?

Ne nemusíš. Budeš psát o těch tématech co tam nabízí.

tak proč je to tam uvedené? Pod tím odkazem na writting

zkuste nahlídnout do nějakého testu z dřívějších let. Těch témat je opravdu více a vyberete si myslím 2 z 5.

Nika07,
ty dvě knížky se týkají jedné ze čtyř otázek ze druhé části Writingu (v první je dopis nebo e-mail a je přímo zadaný úkol k němu). Každý si může vybrat, které téma (z těch čtyř) si vybere a o čem bude psát. U té čtvrté otázky je vždy ještě možnost a) a b) (tj. jedna nebo druhá knížka).
Knížku nemusíš číst ani jednu (tím pádem si ale pak vybíráš ze tří možností v té druhé části). Na druhou stranu musím říct, že knížky jsou doporučované ve zkrácené verzi, tudíž jsou za chvilku přečtené, a člověk má pak větší šanci se „chytnout“.

Asi jsem slepej, ale kde tu jsou uvedeny ty vyse zminene knizky?

www.britishcouncil.org/…stration.htm

Edit: Tak dobry uz jsem to nasel :)
Edit2: Pro zkousku PET pravdepodobne nic podobneho neni ze?

nn, pro PETku nic takového není.

help, na jakou adresu mám poslat přihlášku a doklad o zaplacení zkoušky? Projížděla jsem si stránky britského centra ale asi jsem slepá… nemůžu to najít.
Jdu na zkoušku do Ostravy.

díky za pomoc

Zdravím, ráda bych se přihlásila na přípravný kurz za účelem úspěšného absolvování FCE zkoušky, ale po několika hodinovém brouzdání po netu jsem už zoufalá, a proto se obracím sem. Můžete mi prosím někdo poradit, která škola je skutečně kvalitní co do výuky a přípravy na FCE či podobných certifikátů a zároveň sídlí v Praze? Díky moc za pomoc.

A jsou tyhle přípravný kurzy vůbec k něčemu ? Když se podívam na to jak na ubohé úrovni jsou " přípravný kurzy" na Vš, tak nevím teda, A cena se myslím blíží ceně samotnýho certifikátu ne?:)

To Filip: proč takové zevšeobecňování? S kurzy (obecně) se to má tak, že některé jsou slušné a jiné ne; u nás doma máme třeba jednu dobrou a jednu špatnou zkušenost s přípravným kurzem na maturitu z AJ. Osobně si – po jedné ne úplně dobré zkušenosti – vybírám jazykovku, kde garantují vrácení kurzovného v případě nespokojenosti klienta, nebo umožní změnit kurz. A už jsem kurz (konverzační, bez zmíněné garance) i reklamovala – úspěšně.
To Giammy: a odkud jste? Na FCE Vás může docela slušně připravit i dobře vedený kurz obecné AJ na úrovní upper-intermediate.

No proto se ptám. Protože jsem vlastně ani na ty kurzy neslyšel pozitivní reakci, ale to byli spíš ty kurzy na Vš. No asi se najde kvalitní kurz, ale třeba v Brně, kde tak 80% jazykovek za moc nestojí bych se hodně bál :)

Zrovna v sobotu jeden přípravný kurz na přijímačky na VŠ mám. :-)

Asi to záleží jak kde. Když jsem byl na přípravným kurzu v Olomouci, byl jsem hodně spokojený. Možná to bylo i tím, že profesorka, která vedla kurz, je i examinátorkou mezinárodních zkoušek.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.