Help for English

fce

 

No on bude asi rozdíl, jestli ten kurz je přímo od té univerzity, nebo je to pod záštitem nějaké jaz. agentury typu, kde to mnohdy nestojí za nic, hlavně co se týče přípravy na TSP,SCIA apod.

To tethalka: jsem z Prahy a také zde pracuji, ráda bych tedy využila přípravy v rámci Prahy. Jenže v Praze je toho dle informací na netu dosti k výběru, ale jak si pak vybrat to pravé, když zpětnou vazbu studentů nejde vždy najít. Proto bych vsadila na dobré zkušenosti vás, kdo jste se něčemu podobnému upsali :) narazila jsem třebas na wallstreetinsti­tute.cz, kde garantují, že v případě neúspěchu u zkoušek umožní absolvovat nový kurz zdarma, což vypadá dobře, ale nenalezla jsem nikde, jaké s tím mají ostatní studenti realné zkušenosti; o Tutoru jsem zase našla vesměs negativní ohlasy..no tak jsem si řekla, že se zkusím optat tady :) that´s all :)

Jo, tak to už se bude radit líp. Docela dobré ohlasy na přípravné kurzy na FCE mám u Caledonian School. Sama jsem k nim chodila na docházkový kurz obecné AJ a teď tahle jazykovka zajišťuje naše firemní kurzy. Ovšem mají majetkovou vazbu s Tutorem a nabízejí i kurzy téhle školy, tak na to je třeba dát pozor při objednávání kurzu. Ochotně řeší reklamace.
Dcera chodila na přípravný kurz k maturitě do Jipky a taky byla spokojená; nabízejí i kurzy k FCE a mají garanci vrácení kurzovného v případě nespokojenosti. Já teď chodím do Presta na upper-intermediate (obecná AJ) a taky jsem spokojená.
Po zkušenostech bych naopak nedoporučovala Polyglot (byli slušní, ale ubyly jim kurzy a odešli někteří dobří lektoři, je u nich problém s reklamacemi) a s Tutorem (několik mých kolegyň tam nedochodilo kurzy, říkaly, že kurzy nebyly kvalitně vedené). Neteř chodila na přípravný kurz k FCE do Jazykové školy hl. města Prahy (www.sjs.cz) a taky byla moc spokojená; říkala, že se tam dá platit poměrná část kurzu, takže když věděla, že kurz nebude moci dochodit, nemusela platit kurzovné za celý semestr (pokud si to tedy dobře pamatuju). Osobně bych vybírala raději větší jazykovku, kde je širší nabídka, a před zaplacením bych se ujistila, že mohu v případě nespokojenosti změnit kurz nebo že mi vrátí peníze; máte výhodu, že kurzy už jsou většinou rozjeté, takže si můžete taky domluvit ukázkovou lekci ve vybraném kurz a až pak se rozhodnout.

To Giammy: Take nedoporucuju Tutor, mela jsem tam pripravny kurs na FCE 2 x tydne. Stridal se cesky lektor (zejmena gramatika, porozumeni textu) a rodily mluvci (konverzace, psani). Cesky lektor byl dobry, ale rodily mluvci hruza – chodil pozde na hodiny, na hodiny se nepripravoval, vedeni hodiny nemelo ani hlavu ani patu, bylo to uplne k nicemu. Tutor sjednal napravu az pod dvou mesicich, kdy nam ho tedy po mnoha zadostech vymenili. Ale samozrejme nejvic zalezi na samotnych lidech. Nejvic mi stejne dala moje priprava doma. Drzim palce.

Zdravím, měl bych dotaz a zajímají mě vaše postoje. Myslíte si, že je lepší dělat FCE na počítačích nebo že je lepší psát klasickou „papírovou“ verzi? Sám se teď rozhoduji, kt. verzi zvolit. Jsem trochu konzervativní, nevím, do jaké míry počítačům věřit, ale výhoda je určitě velká co se týče poslechu, kt. je do sluchátek v pc verzi. Děkuji za každý názor :) 8-)

nerobil som sice FCE na PC ale povedal by som, ze je lepsie stavit na istotu a robit to klasickou formou. Neviem akou formou sa to robi na pc. Poviem ti len tolko, ze ked som robil pripravne testy v pdf a nezmestili sa mi dve cele strany na monitor tak sa mi dost tazko sustredilo, clovek si to musi neustale posuvat a preklikavat a to dost zdrzuje a rozptiluje. Kvalita zvuku je zvycajne dobra a niektore centra to pustaju do sluchatiek tak toho by som sa nebal.

Zdravím,
tak jsem se přihlásila k letnímu termínu FCE a místo skládání jsem si zvolila Brno. Má někdo zkušenosti vlastní nebo z doslechu právě o Brně? Někdo mi říkal, že je lepší skládat to v Brně než ve Zlíně, někdo zase říká že nejlepší je Olomouc, tak nevím, jaký na to máte názor?
A také jsem se chtěla zeptat jaký je Váš názor na zkoušky TOEFL a zda skutečně mají omezenou platnost na dva roky jak jsem se tady dočetla na diskuzi?
Za jakoukoliv informaci moc děkjui:)))

TOEFL se dělá když člověk jede třeba do USA studovat. Platnost je 2 roky a cena asi 100 dolarů.

Heh…tak jsem to nedal. Respektive mám Rank B1…o dva body. Škoda. Snad někdy příště…Jinak ostatním přeji lepší výsledky.

Ad Computer Based zkousky…
Asi je to otazka osobnich preferenci, ale podle me predevsim u writingu je PC Based ohromna vyhoda…zadne skrtani proste si to clovek umaze, vi presne porad kolik ma slov.

Vsechny casti nadherne prehledne, zadnej adobe, maji specialni program. + Poslech = vlastni sluchatka, coz nevim jestli u normalnich zkousek je.

Kdykoli jde cokoli 1000× zmenit/opravit. Taky je to komornejsi, jen nekolike lidi oproti navalum vkongresovem centru :P
Osobne bych urcite doporucil CB

ten writing bude asi velka vyhoda, lepsie sa opravuju chyby a je to prehladnejsie a rychlejsie.

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat na něco ohledně vyhodnocování zkušebních testů. Svůj problém nastíním například na části Reading.

Za každou správnou odpověď v první a druhé části dostanu 2 body a za třetí část bod. Za předpokladu, že bych měla všechno dobře, tak získám 45 bodů. Ale na konci poznámek je věta: The total score is weighted to 40 marks for the whole Reading paper.

Co to tedy znamená? Je těch pět podů úplně navíc? To by ale znamenalo, že i když člověk ztratí 5 bodů, tak udělal na 100%!

Ad Computer Based zkoušky:
Já mohu jen doporučit, sice jsem si dělala pouze PET, ale musím o level výš, takže ani u FCE nebudu váhat. Je to komorní, málo lidí, writing je bomba, člověk nemusí počítat slova. Dělat to klasicky, bude můj text poškrtaný a nevzhledný, mám s tím problém i v češtině, neb myšlenky tečou rychleji než ruka píše ;)

to dogsik: neznamena to, ze je muzes ztratit 5 bodu a porad budes mit 100%, znamena to, ze se celkovy vysledek prepocita na max. 40 bodu, ->, kdyz ziskas 40/45 = 88,888%, tak to znamena ze mas 35,55 bodu, coz je taky 88,888%
prepocitava se to, aby se ti ukazalo, ze vsechny casti (reading, listening, writing, speaking, a use fo english maji stejnou vahu- tj. 20% vysledne znamky)

Dobrý den, všichni víme, že úrovně hodnocení angličtiny jsou od A1 až po C2, ale bohužel jsem nikde nenašel třebas porovnání české státní maturity a třeba certifikátů fce. Rád bych si tento certifikát před přijímačkami na vš udělal, jenže si nejsem jistý, že jsem proto dostatečně způsobilý. Zkušební test mi sice dosti napověděl, ale rád bych věděl, jaké je třeba srovnání s maturitou. (kupříkladu, že když mám maturitu s vyznamenáním, že bych měl s největší pravděpodbností fce udělat bez větších problémů, nebo právě naopak) Děkuju za porovnání :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.