Help for English

státní zkouška - základní (B2)

 

Dobrý den,
přemýšlím o tom, že se přihlásím na szz-aj.

Nikde se mi ale nepodařilo najít, kolik procent musím mít minimálně správně (a v jakých částech), abych zkoušku složil…

Existují na to také nějaké tabulky (podobně jako u FCE)?
Vědel by někdo z vás, jak to tedy je a jaká % stačí?

Díky za odpověď :-)

A můžu se zeptat co tě vede k téhle zkoušce ? Namísto třeba toho FCE apod ? :)

To swallow: Když jsem skládala Státní jazykovou zkoušku, tak jsme museli mít více než 60 % a mohli jsme totálně pokazit jednu část (u těch 3 dalších jsme museli uspět – více než 60 %).

To Filip: Já jsem si dělala státnici kvůli překladatelské zkoušce, kde se rovněž vyžaduje podrobná znalost reálií – narozdíl od FCE. Dříve mohli o překladatelskou státnici požádat pouze lidé s všeobecnou státní zkouškou, nyní již i s CPE – ovšem podrobné reálie se musí doučit. Vím, že pro lidi, kteří se nebudou zabývat v budoucnu překládáním a budou chtít pracovat v zahraniční firmě je lepší CAE nebo CPE. Mluvila jsem s jednou paní, která skládala jak CAE tak všeobecnou státnici. Podle jejího názoru je u státnice těžší gramatika, na druhou stranu můžete při reading a writing používat slovník – což je taky výhoda. :-)

ajo, ajo, tak to jo… Ten slovník, předpokládám výkladový si myslim zase taková výhoda nebude, člověk než to v tom najde, tak to má 10× odvozený z kontextu :)

U reading se to nestíhá, u writing to člověk využije. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.