Help for English

Co se děje na HFE

 

19. 3. 2011

Dnes pouze nová otázka na Simpsny…

20. 3. 2011

Na hlavní stránce jste si možná všimli nově vydaného starého článku: TRIČKA HFE. Mám pro Vás nabídku triček a mikin pro jaro 2011. Jsou tam některé staré vzory ale i několik novinek, jako např. pánské mikiny nebo dámská řada CITY. Kupujte, jakýkoliv zisk z prodeje triček jde na provoz stránek Help for English (domény, soutěže, autorské poplatky, rodilí mluvčí… ).

Simpsnovi jsou již v druhé polovině… už by se pomalu měla uzavírat smyčka okolo té jedné postavy, kterou musíte uhodnout. Sedmá otázka už visí na stránkách!

21. 3. 2011

Další velmi BUSY den.

Hlavním bodem programu bylo to, že jsme s Petrem Hudíkem založili firmu Vitware s.r.o. Dnes je to definitivní, byli jsme zapsáni do obchodního rejstříku. To sice se stránkami HFE tak úplně přímo nesouvisí, ale bez našich komerčních výukových programů bychom se asi těžko mohli věnovat tomu, co děláme, tedy alespoň ne ve stejné míře.

Dále jsem vydal článek o tom, jak se (převážně v psaném projevu) šikovně vyhnout slovíčku BIG. Když tak pročítám studentské eseje, které by měly být na úrovni UPPER nebo ADVANCED, a vidím tam neustálé BIG a INTERESTING a THINK… začínám toho mít dost. Ten dnešní článek je tak trochu reakcí na to. Snad to někomu pomůže. Svoji frustraci jsem se pokusil vyjádřit i Dexterovskou animací… PRYČ s BIG!!!. :-)

22. 3. 2011

Dnes kromě odpovídání na maily, reakce na komentáře apod. nic moc. Přidal jsem mini článek Czenglish Alert a to je vše.

23. 3. 2011

Soutěžení se Simpsny končí…a já než abych se věnoval něčemu důležitějšímu, si hraju s fotošopem a vytvářím banner pro další soutěž…

Více snad zítra… nebo o víkendu.

24. 3. 2011

Znáte tu písničku? Nestíhám… nestačím…

25. 3. 2011

…nestihnu to, nesvačím…

26. 3. 2011

Nestíhačka, ale chvilkami jsem pracoval na úpravách stránek Vitware. Na HFE bohužel nebyl čas…

27. 3. 2011

Nestíhačka pokračuje, tentokráte extrémní. Nešidil jsem jen HFE, ale i spánek a zábavu. Brzy to ale snad skončí.

28. 3. 2011

Sice nevyspalý a nevrlý… ale to nejhorší je snad za námi.

Dnes jsme si s Petrem dělali výlet do Hradce Králové (nakupování účetního software) a cestou jsme diskutovali o HFE a Vitware a dalších věcech.

Konečně jsem dopsal článeček o způsobu zapisování čísel (slovy nebo číslem?) v esejích apod. Snad Vám informace přijdou vhod.

29. 3. 2011

Přes den jsem se snažil rozklousknout oříšek s názvem „podvojné účetnictví“… proč já jsem ve škole nedával větší pozor? Pak jsem pátral na netu po nějakém „help-for-ucetnictvi“… no, ale i tak. :-) Snad na to brzy přijdu a budu mít víc času na články.

Obnovil jsem Czenglish Alert, snad zase začnou vycházet s větší pravidelností.

Sleduju Facebook (opravdu už ale jen z profesních důvodů)… dnes máme již přes 1500 lidí, kteří si nás označili jako LIKE. Jsme rádi, že si nás přidáváte a dáváte i dalším lidem vědět o našich stránkách.

Zabalil jsem o odeslal všechny ty žluté krabičky se Simpsny, které tu čekaly na své výherce. Odešla i knížka Oxford Word SKills pro jednoho z výherců předchozí soutěže…

30. 3. 2011

Dnes jsem do slovníku přidal cca 650 nových nahrávek slovíček v americké angličtině. Také jsem zjistil, že už jen asi 4000 slovíček nemá ve slovníku nastavenou žádnou nahrávku! To znamená, že více než 11000 slovíček už svoji nahrávku má, některá slova dokonce v britské i americké angličtině.

Nicméně, zbylá slova jsem právě zadal američanovi k nahrání, uvidíme, jak rychle se nám podaří slovník doplnit.

Britské nahrávky by se také měly brzy objevit, je potřeba je ještě nastříhat na jednotlivé zvuky a přidat. To ale zabírá čas a proto to není hned. Rozhodně to není naším úmyslem, mít ve slovníku hlavně americkou výslovnost. Když s Američany je to jednodušší. :-) A je jich na světě víc, lépe se shánějí. :-)

Když si nyní provedete ve Word Manageru (kdo ho máte zakoupený) aktualizaci databáze, nové nahrávky se Vám stáhnou. Je to ale větší dávka souborů, tak aktualizace může několik minut trvat.

31. 3. 2011

Oprášil jsem interaktivní mapky Spojených států. Moje čecháčské nahrávky jsem nahradil nahrávkami rodilého mluvčího, což jsem měl tehdy před dvěma roky také v plánu. ALe čas letí tak rychle.

Měl jsem v plánu vydat nový Czenglish Alert, ale nakonec se mi nepodařilo vše vměstnat do jednoho miničlánku. Rozhodl jsem se tedy alert rozšířit na plnohodnotný článek, který ale vydám až zítra.

1. 4. 2011

První duben proběhl na našem webu tentokráte bez vtípku. A nakonec i bez větších zásahů od nás, když nepočítám nějaké ty odpovědi na otázky, komentáře apod.

2. 4. 2011

Jak jste možná už zaznamenali, propuklo velké aprílové soutěžení. V dubnu nás teď čeká soutěž s profily o trička a mikiny, seriálová soutěž o DESET seriálů a soutěž o NON-FICTION literaturu z Englishbooks.cz. Cen bude požehnaně, snad se na Vás usměje jarní štěstí.

JInak jsem pracoval na několika dalších věcech, updatoval jsem pár slovníkových hesel…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.