Help for English

film v mp3

 

posloucháte filmy v mp3?

Pojedu na nějakou dobu pryč, kde nebudu moct poslouchat angličtinu ve filmech, budu mít sebou jen mp3 přehrávač s mojí pidi čtečkou e-books. A tak mně napadlo, vzít si sebou film v mp3 :-D

Byl mi doporučen tento postup:
Zkonvertovat film pomocí programu S.U.P.E.R. na zvuk a ten pak už zpracovat běžným způsobem.
Ideální by samozřejmě bylo nejprve z filmu vyjmout příslušný úsek a konvertovat až ten. Je-li to AVI, použij VirtualDub. Je-li to filmové DVD, použij DVD-Shrink.

a nebo: jednoduše. Základní pomůcka je kablík stero-jack3,5samec–stero-jack3,5samec , jeden konec píchnout do výstupu ze zvukovky (zelená díra), druhej konec do in-line vstupu (modrá díra) a co potřebuju, tak nahraju přes jakýkoliv program (jde třeba přes widláckej záznam zvuku, není třeba žádnej speciální program, snad jen na konverzi z wavu do mp3, je-li to nutný).
Není třeba zvukovou stopu z filmu jakkoliv složitě tahat, funguje to zcela univerzálně na jakýkoliv typ souboru. Zkrátka primitivní „hardwarové“ řešení V jednoduchosti je síla.
:-)
Na vytažení zvuku použij tohle http://jech.webz.cz/dvdrip1.php
http://www.slunecnice.cz/…d-decrypter/
http://cestiny.idnes.cz/…tware_bw.idn
pokud další konverzi tak super http://www.erightsoft.com/SUPER.html

Poslouchat film v MP3? Vskutku zvlastni disciplina, ale proti gustu… Hlavne si nesmis vybrat filmy jako Baraka nebo Koyaanisqatsi :-) A jeste na separovani streamu pouzit nahravani signalu ze zvukovky…

Na vytahnuti a konverzi audio streamu lze jednoduse pouzit napr. program VLC, ktery je i v portable verzi, takze se nemusi instalovat. Staci otevrit prislusny soubor, zvolit Convert a zaskrtnout MP3 a je to. „Zkrátka primitivní "softwarové“ řešení V jednoduchosti je síla." :-)

díky, vyzkouším, už jenom proto jestli to funguje :-) Teď ještě vybrat ten správný film, protože např. James Bond, co jsem ho viděla nedávno měl přes půlku filmu jen brm brm :-D

Doporučuju 3 dílný dokument INTO THE UNIVERSE WITH STEVEN HAWKING, tam žádné brm brm není a je to dobře podaný :)

Nebyla by lepší audiokniha?

Ačkoliv kdysi dávno jsem u kamarádky poslouchala české pohádky nahrané z televize na audiokazety a nebylo to špatné :-)

Filip: Právě jsem viděla ukázku a musím také říct „wow signal“ :-) Jestli je celý film takový, tak to bude můj první bez titulků, mohla bych si představovat různé „aliens“ :-) Každopádně Discovery Channel je můj oblíbený 8-)

Geo: díky, dobrý nápad. Také vyzkouším. Na originál knížku jsem si také ještě netroufla, je to pro mně challenge :-)

A co zkusit nějaký oblíbený seriál? Tam je určitě víc povídání a většinou se to odehrává ve známém prostředí a tak je to podle mě sruzumitelnější… Používám to často jako kulisu při dom. pracech, a většinou ani nemusím zvednout oči, abych pochopila oč jde ;-)

Kdysi dávno bývaly i divadelní hry upravené pro rádia, možná existuje něco podobného i v angličtině? Aspoň by tam nebyla „hluchá“ místa nebo brm brm… :-D

Ano, seriály doporučuju, hlavně teda sitcomy popř. kreslené (futurama, simpsons).
Horší je to se seriály, kde se děje něco na pozadí a je tam dost „hluchých míst“ (lost, supernatural, prison break aj.)

Pocuvanie filmov v mp3 mi pride ako mrhanie casom lebo v priemernom filme nieje az tak vela hovorenej anglictiny. Skor by som odporucal podcasty, najlepsie pre native-speakerov. Oproti filmom je tam napr v 90min podcaste ovela viac anglictiny, vo filme je strasne vela hluchych miest.

zase je to větší zábava. :-)

Pokud film znám, tak mi to poslouchání z mp3 dost baví. Poslouchám a „pouštím“ si obraz v hlavě.

I appreciate all your opinion here. Many thanks. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.