Help for English

Literatura k SJZZ

Ahoj , čeká mě základní státnice , ale netuším z čeho se mám naučit témata k ústní části, poradil by mi někdo nějakou učebnici nebo přípravu? předpokládám , že témata jsou každý rok stejná .. děkuji předem za odpověď , jsem z toho úplně zoufalej … :-(

Reálie anglicky mluvících zemí se výborně učí z učebnice autorky Jany Odehnalové – Reading about English speaking countries, popř. z učebnice Some basic facts about the English speaking countries – autoři Tomáš Chudý a Jana Chudá.
Konverzační témata jsem se učila z učebnice Topics for English Conversation – Jana Chudá, Tomáš Chudý. Ke státnici by to mělo stačit. Hlavně se nauč popis obrázku. Ten tam bude určitě. Hodně štěstí. :-)

Děkuju moc , knížku ke konverzačním tématům od dua Chudých jsem ale nenašel na netu k prodeji :( .. a reálie by neměli být u základní státnice nebo jo? jsem zmatenej. :oops:

Témata k základní státnici jsou tato:
Rodina, společenský styk. Bydlení, město (místo), v němž žijeme. Práce a zaměstnání. Volný čas a jeho organizace. Příroda, ekologické problémy. Cestování. Oblékání. Péče o zdraví. Umění, věda a technika. Vzdělávání. ČR a země příslušné jazykové oblasti (základní geografické údaje, nejnavštěvovanější místa, svátky a nejznámější zvyky, některé z nejvýznamnějších osobností – zejména kulturního života.). **** U reálií stačí základní znalosti.
Pokud jsi z Prahy, můžeš si tyto učebnice vypůjčit v Městské knihovně. Mají tam slušnou zásobu. :-)

Musím Ti moc poděkovat , knihu k tématům jsem nakonec sehnal přes inzerát a to co jsem se snažil o SJZZ zjistit měsíc jsem tady zjistil za chvilku. Ještě jednou děkuju moc :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.