Help for English

www.anglictinacz.com

 

Ahojky všichni. Včera jsem našla na téhle adrese super frázová slovesa s překladem (a nejen to), ale problém je, že to neumím stáhnout. Poradí někdo? Díky předem :-D

Pokud myslíte ten seznam, co jsem tam v rychlosti našel, tak ten myslím jedině zkopírovat normálně třeba do Wordu.

Ale pokud si pamatuju na váš nedávný dotaz, rozhodně vám to pro vaše studenty nedoporučuju. Je tam těch sloves zbytečně mnoho, některá tam ani nemaj navíc co dělat, a nemáte to vůbec s příkladama, takže vytrženo z kontextu a ‚natvrdo‘ přeloženo do češtiny je to skoro nanic.

Marek vám přece navrhoval knihu 100 phrasal verbs…

blbé na těch frázových slovesech je, že v jiném kontextu znamenají i něco jiného, prostě mají více významů :-) Taky jsem se je učila dřív jako seznam a tak je sice znám, ale neumím je používat :-( Tak se je učím znovu, jinak :-)

Pane Romane, určitě máte pravdu, pokud bych je studovala já. Tu knížku mám, je super. Ale oni tomu angl. vysvětlení ještě nemůžou rozumět. Naprosto souhlasím, že to není dobré, ale já bych jim z toho vybrala pouze ty,ve kterých znají význam základ. slovesa. A je to pro ně zatím spíš informativní „učení“. A taky doufám, že jich v PET textech ještě moc není.
Stahnoud do Wordu mi nešlo, nefungovalo „kopírování“ tak nevím. :-( Zkopírujte mi to, prosííííím. Díííííky :-)

Ježíš, já už neumím ani česky. Omlouvám se překlep jasně „stáhnout“ :-(

Jo aha, ono to vážně nejde. Teď jsem to teprve zkoušel. Ale já si stejně myslím, že je to nesmysl. Vždyť jich je tam 1250! A navíc se často nejedná o frázová slovesa v tom pravém slova smyslu.

Vyberte jim 50 nejdůležitějších a opiště si je :-)

Na frázová slovesa je dobré jít pomalu a nenápadně je vsouvat do slovíček. Třeba takové LOOK FOR nebo TURN ON by měli znát i naprostí začátečníci.

Když začnete brát velkou skupinu fr. sloves pohromadě, začne se to vše neuvěřitelně plést.

Jasně. Takové s LOOK a některé s GO,GET,atd. znají aniž by věděly, že jsou to frázová . Jak se vůbec poznají „pravá“ fráz.slov. :-( Asi taky použiju svoje začátečnická a něco jim stvořím. Takže tahle stránka je nepoužitelná? :-(

No pro vaše účely v podstatě ano, alespoň pokud jde o ta slovesa.

IM -dobrý večer, mám dojem, že když si zadáte:

frázová slovesa angličtina (English)

tak se dají najít i celkem použitelné stránky a stáhnutelné :-)

http://www.jaknapsat.cz/…a-slovesa-a/

http://www.frazovaslovesa.cz/

http://www.jazyky-online.info/…_slovesa.php

To je jen namátkou vybrané, samozřejmě nevím přesně, co odpovídá vaším potřebám a představám, aby to bylo to nej…

Tak ať se daří vám i vašim „ovečkám“!

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.