Help for English

Kudy dál?

 

Chtěl bych se optat na nějáké rady ohledně toho jak pokračovat po zvládnutí zdejšího kurzu pro začátečníky, případně jakou publikaci by jste na to nejvíce doporučili?

Potom můžete už klidně pracovat se všemi články a testy pro úroveň ELEMENTARY.

A samozřejmě všechny knihy pro úroveň ELEMENTARY, jako např. ESSENTIAL GRAMMAR IN USE, ELEMENTARY VOCABULARY IN USE, atd atd. Viz naše sekce Recenze.

helpforenglish­.cz/cz/forum/?ak­ce=topic&Top_ID=7­386

Myslíte že není na tu učebnici Destination B1 moc brzy? Nezdá se mi že bych už byl na takové urovni po obsahu zdejšího kurzu, ale nejsem si tím dělením uplně jist…

Pokud jste zvládl obsah toho kurzu, měl byste být na úrovni cca A1. Destination B1 je pro úrovně PRE-INTERMEDIATE a INTERMEDIATE, rozhodně tedy ještě ne pro Vás.

Jendacz: do knihy určitě můžete někde nahlédnout, v recenzi na HFE je jen ukázka, ale dost napoví:
h4e.cz/2008100904

Knih pro úroveň elementary existuje spousta, nepíšete jestli jste samouk nebo plánujete nějaký kurz. Já jsem začínala s gramatikou od autora Raymond Murphy. Nejtěžší byly vždy úvodní věty – pokyny, co mám dělat :-) Ale v každé kapitole jsou skoro stejné. Je dobré mít jednu učebnici jako vodítko a postupovat, aby jste se v tom množství informací neztratil :-)

Doporučuji procházet si slovní zásobu z článků buď zde na stránkách:
http://www.helpforenglish.cz/…ka-z-clanku/?…

nebo přímo v programu Word Manager. Je to důležité především kvůli správné výslovnosti.

Jsem samouk, tedy přítelkyně se mi s tím trošku snaží pomáhat, ale ta se to učila ve škole a typi na dobré studijní materiáli jsem z ní bohužel nevydoloval.. Díky za všechny tipy a rady.

Moc se mi líbí Essential Grammar in Use z nakladatelství Cambrige. Je to naprosto skvělá učebnice gramatiky. Mám i pracovní sešit. Není špatný, ale jsou tam zbytečně velké obrázky, není k tomu CD a pak je cena dost vysoká.
Na rozšíření slovní zásoby Oxford Word Skills Basic.
A jako vášnivá čtenářka doporučuji zjednodušenou četbu. Klidně tu nejjednodušší, ale rozhodně s CD.
Doporučuji si pročíst recenze a profily lidí na těchto stránkách. Je to velmi poučné a inspirující.

Díky za typ, zjedodušená četba mi zrovna dorazila a už mám první kapitulo za sebou. Celkem fajn na procvičení slovní zásoby. Člověk aspoň vidí které slovíčka se kde požívají.

Tak už jsem si obědnal i prográmek na učení slovíček od pana Marka, po marném hledáním na internetu jsem ho vybral jako jedinou možnou variantu v použitelnosti, což mě celkem sklamalo. Čekal bych trochu víc použitelných programů, na učení slovíček, ale všem něco chybělo co bych od něj požadoval krom word manageru :)

WM je nejlepší!!!
:-D

můžu se zeptat?líbil se mi test,kde byli cedule nafocené v Londýně a mělo se překladát co je na nich napsáno..já to nemůžu nikde najít?nejak jsem se v tom ztratila.moc díky

Všechny je máte pohromadě tady: h4e.cz/realie/u­nited-kingdom/

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.