Help for English

Co se děje na HFE

 

18. 4. 2011

Sbírka článků o psaní se rozrostla o další kousek. Už víte, jak psát v angličtině odstavce?

Možná jste si všimli, že na našem webu teď nejsou některé písně, které jsme měli licencované u OSA. V rámci šetření jsem je z webu stáhl. Teď čekám na vyjádření OSA, za jakých podmínek uzavřeme smlouvu teď, když jsme s.r.o.

Nicméně těch pár písniček nás v loňském roce přišlo na hodně peněz, otázkou je, jestli to není zbytečné. Písniček tu i tak máme hodně a za ty platit nemusíme.

19. 4. 2011

Celé odpoledne vyplnilo nezajímavé papírování, takže na HFE skoro nebyl čas. Vydal jsem pouze malý testíček na výslovnost homografů.

20. 4. 2011

Dlouhý debn v práci, alespoň jsem dokončil testík Idiomatic English, 21. test v sérii. Celkem je v nich tedy už 210 různých idiomů, které by mohly člověku přijít vhod. Zároveň tím roste rodinka testových otázek ve SMART TESTS.

21. 4. 2011

Slíbil jsem, že britské nahrávky, které přibyly, byly jen první vlaštovkou. Dnes přiletěla vlaštovka druhá, na HFE je cca 400 nových nahrávek v britské angličtině. Ještě jich pár stovek v nejbližší době přibude. Uživatelé WM ale ještě chviličku musí počkat… pokusíme se vyřešit stahování britských nahrávek v rámci aktualizací.

Dělal jsem drobné úpravy ve slovníků, přidal jsem několik málo slovíček.

Dopoledne jsme s Petrem pracovali na nových stránkách Vitware. Chceme tam mít trochu více textů, než na současných stránkách, aby se tam člověk dočetl o našem software vše, co potřebuje vědět.

Již jsem o to prosil jinde, ale kdybyste někdo chtěl napsat hodnocení našeho software, které bychom si mohli pověsit na nové stránky, budeme moc rádi. Viz instrukce na Facebooku nebo v jiném vlánku na tomto fóru.

Roman se taky činil a vydal článek o idiomatických vazbách s podst. jménem CREDIT.

22. 4. 2011

Dále přibývají britské nahrávky, mám jich připravených asi dalších 600 k uploadu. Ještě je budu muset překódovat, ale to až asi zítra nebo po Velikonocích.

Koketuji s myšlenkou, že se přes svátky odmlčím… ale uvidíme.

23. 4. 2011

Jediné, co jsem dnes na HFE udělal, je tato zpráva.

Trochu mi to připomíná červené světlo na vysílači, které jsem ako kluk viděl z okna. Řekli mi, že to tam je, aby do toho nenarazila letadla. Takže tam postavili sloup se světélkem, aby do něj nenarazila letadla? Dětská logika…

Podobně dnes mám rubriku CO JSEM UDĚLAL, abych tam napsal, že jsem nic neudělal…

24. 4. 2011

Dnes jsme trochu tvořili, Roman i já. Najdete tu hned dvě nové věci. Můj testík je samozřejmě již i součástí SMART TESTS, počet otázek vzrostl na 4870. Ještě sto třicet k další metě…

25. 4. 2011

I přes plán trávit Velikonoce ulejváním jsem udělal několik věcí.

1) Vzrostl počet otázek ve Smart Tests (na HFE se to ovšem neprojevilo)

2) Napsal jsem článek… už byl v plánu dlouho, jsem rád, že jsem se k němu konečně dokopal.

3) Potýkáme se s protivným robotem, který zanechává na různých stránkách přihlouplé komentáře automaticky generované… doufáme, že ho to brzy přestane bavit, protože se nám s Petrem nepodařilo přijít na způsob, jak mu to zakázat… tak se musí mazat, mazat, mazat.

26. 4. 2011

Dopoledne jsme měli s Petrem Hudíkem pracovní schůzku, kde jsme především probírali budoucnost textových her a začali jsme diskutovat o zcela novém enginu, na kterém by měly být budoucí textovky stavěny. Budeme teď na novém konceptu pracovat a snad se brzy dočkáme (dočkáte) výsledků.

Také jsme mluvili o řešení současného problému se spamovacím robotem, který nám postupně chce zaneřádit celý web spamovými komentáři. Určitě to vyřešíme, jedna z možných alternativ je umožnit psaní komentářů jen registrovaným. Uvidíme, možností je více.

Pokračuje seriál o Czenglish, na hlavní stránce už zase visí upoutávka.

Dnes dorazila obří krabice s tričky HFE. Dnes a zítra vše roztřídíme, zabalíme a od čtvrtka budeme posílat. Kdo jste si trička objednali na „platbu předem“, měl by Vám v průběhu dneška dorazit mail s číslem účtu, kam nám můžete poukázat danou částku.

Několik triček v dodávce chybělo, na ty si bude pár z Vás muset počkat ještě o týden či dva déle. Omlouvám se, ale není v našich silách tyto objednávky urychlit. Museli bychom mít trička už hotová skladem, ale to by byl moc velký a nákladný podnik a do toho se pouštět nechceme. Proto to děláme tak, že si nejdřve objednáte, potom my zadáme objednávku firmě, která trička potiskne, ta musí dát objednávku firmě, která trička dodává, ta trička dodá firmě, co je potiskne a ta je dodá nám a my je pak dodáme Vám. Vidíte, že to není snadné.

27. 4. 2011

Byl dlouhý nabitý den. Hlavní náplní bylo vyřizování objednávek triček. Značná část již má ve spárech česká pošta, doufejme, že brzy dorazí.

28. 4. 2011

I tento den byl především věnovaný tričkům… už jsou skoro všechna pryč a snad brzy dorazí k těm, co si je objednali a nebo je vyhráli v soutěži.

Na HFE se jinak nic moc nedělo, kromě samozřejmě Romanova článku o cestování letadlem.

29. 4. 2011

Opět jen málo… přibyl jeden Czenglish alert, upravil jsem několik slovíček ve slovníku.

Dověděl jsem se, že Američan (Ponk Von Sydow), který nám nyní vytváří nahrávky (a napsal např. povídku Beyond the Great White Wall), žije v Alabamě, právě v oblasti nejvíce zasaženými tornády. Nejméně na týden prý budou bez proudu. Naštěstí on a jeho rodina vyvázli bez zranění a závažnějších škod.

30. 4. 2011

Duben je pryč, čarodejnice spáleny…

Na HFE se dnes moc nepracovalo, s Petrem nadále vytváříme nové stránky Vitware, což nám zabírá většinu „volného“ času. Snad již brzy budou.

Dnešním dnem končí naše spolupráce s Evropským vzdělávacím centrem, jazykovou školou, která sponzorovala naše měsíční seriálové soutěže. Zmizely tedy odkazy na hlavní stránce v „spolupracujeme s“ a v patičce webu.

Jak budou dále pokračovat seriálové soutěže, toť otázka. Uvidíme.

1. 5. 2011

Co se děje? Své úsilí jsem tentokráte věnoval svému zaměstnavateli a podílel se na přípravě přijímacích zkoušek na naši UNI.

2. 5. 2011

Práce všeho druhu… nejvíce na nových stránkách Vitware.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.