Help for English

Going to have + past participle

Dnes jsem se poprvé setkal s tímto, v učebnicích jsem to nenašel. Používá se to ? ještě jsem to snad nikde neslyšel.

1. ‘Going to have’ am/are/is + going to have + past participle

e.g. I am not going to have finished this test by 3pm; By Monday, Susan is going to have had my book for a week.

2. ‘Going to have been’ am/are/is + going to have been + present participle

e.g. She is going to have been working at that company for three years when it finally closes; Claudia’s English will be perfect when she returns to Germany because she is going to have been studying English in the United States for over two years.

„going to have had“
Přibližný počet výsledků: 231 000 000 (0,20 s)

„Going to have been“
Přibližný počet výsledků: 516 000 000 (0,06 s)

Widely used!

NOTE: It is possible to use either „will“ or „be going to“ to create the Future Perfect Continuous with little or no difference in meaning.

použítí je mi jasný, co mě zaráží, že to nenacházím v žádný učebnici co mám k dispozici…

edit: zřejmě mám špatný učebnice :)
edit2: ani zde na HFE jsem nenašel o tomhle zmínku, nemůže to bejt tak „widely used“ když to v podstatě nikde nezmiňují…

Taky jsem koukal do všech knížek co mám a nic no..

Asi je dobrý vědet že neco takovýho existuje, když to někde potkám, ale nevím proč si komplikovat život s TO BE GOING TO když můžu použít normálně WILL :)

v hovorové angličtině be going to místo will slýchávám hodně často… dříve jsem se taky divil proč je be going to například po I think, v kondiciálech apod… zřejmě to je jen hovorovější, nic víc v tom asi nebude :)

to BornNaked-vidím to naprosto stejně

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.