Help for English

Jak přeložit...

 

Poněvadž na některých fórech je to běžná praxe, napadlo mě, že bych to mohl zkusit i tady – jde o vlákno typu ‚short questions thread‘ která zabrání zbytečně velkému množství příspěvků se stejným druhem dotazu, který navíc bývá menšího rozsahu.

Taky se tam s podobými vlákny pak pracuje tak, že se označí jako ‚sticky‘, aby ji ostatní nová vlákna neodsunula na další strany subfóra. Nevím, jestli je to tady možné, ale myslím, že by to bylo fajn.

Pokud ne, tak tohle vlákno může jednoduše postupně zetlít na dalších a dalších stránkách.

---

Abych začal, mám dotaz, jak přeložit ‚žrout času‘ (např. PC, přítelkyně apod…) Němčiná má pěkné ‚Zeitfresser‘, tak si říkám, jestli angličtina coby rovněž germánský jazyk nemá něco obdobného.

imma ?? :-D

ja si myslim, ze time-waster je trochu neco jinyho. proste, ze necim plytvas cas, ze delas neco uplne zbytecnyho a zabijis tim drahoceny cas.
to, na co se pta pride, je myslim neco jinyho, protoze napriklad u pocitacove hry nezabijis cas (teda taky se to da, ale ne v tomto kontextu), to te proste tak pohli, ze se od toho nemuzes odtrhnout. pokud bych mel pouzit analogii, tak bych navrhoval treba time-consumer (time-consuming je normalni vyraz, s time-consumer jsem se osobne jeste nesetkal, ale snad by to mohlo jit)

time-eater

Díky.

Dobrý den, potřebuji poradit s překladem „stav ke dni“, nepodařilo se mi najít v článcích souvisejících s předložkami návod jak na to. Děkuji.

Tento typ vlákna není dobrý nápad, spíše by každý dotaz měl mít svoje vlákno. Až budeme mít vyřešené vyhledávání i v rámci vláken na fóru, hezyk se vše najde. Např. kdybyse napsali do názvu „žrout času anglicky“, každý by věděl, co tu najde. Vlákna typu „Jak přeložit“ prosím nevytvářejte.

Jasně, tentokrát jsem ho tak nazval kvůli té teorii ‚souhrnného‘ vlákna, ale je pravda, že kvůli vyhledávání je samostatnost lepší.

Just had to get that architect
stuff in there, didn't he? jak tohle přeložit?
v kontextu že někdo vyznaval lasku na předsvatebnim vecirku sve nastavajici, tak ze rikal ze je architekt ze vi jak dulezite je mit pevne zaklady a td… a jeden borec to okomentoval takhle

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.