Help for English

Co se děje na HFE

 

3. 5. 2011

Hned dva nové články, Roman i já.

Spoustu času s Petrem teď věnujeme novým stránkám s novým „Vitware e-shopem“. Už jsme je chtěli spustit před dvěma týdny, ale pořád je co dodělávat. Už se to ale rýsuje…

Mám k dispozici dalších několik stovek nahrávek rodilého Brita, pracuji na přidání na web.

4. 5. 2011

Práce je stále dost, na HFE pouze nový Czenglish alert.

5. 5. 2011

Po delší době jsem se dostal ke komentářům u článků a odpovídal jsem a odpovídal… stačí pár dní a ono se to nakupí.

6. 5. 2011

Finišují práce na nových stránkách…

7. 5. 2011

Nové stránky vitware jsou již online, za chodu ještě budeme vše dolaďovat, ale hlavní je, že jsou již funkční, většinu věcí, které jsme museli doposud dělat ručně (objednávky, fakturace, generování odkazů pro stažení apod.) dělají za nás.

Klidně je přijďte vyzkoušet a něco si objednejte… :-)

www.vitware.cz

8. 5. 2011

Státní svátek jsem vyplnil především návštěvou Prachovských skal s dětmi… děti mě utahaly, na HFE se tedy událo málo.

Hlavní věc je, že jsme k příležitosti spuštění nových stránek Vitware nabídli slevu 30 procent na náš software.

Zároveň nové stránky testujeme a ladíme.

9. 5. 2011

Vydali jsme (vlastně už včera) nové záplaty našich programů Word Manager a Smart Tests, jsou ke stažení na našich stránkách.

Ve Smart Tests nejsou žádné zásadní změny, ale ve Word Manageru ano. Vylepšili jsme hlavěn dva prvky:

– REVIZE: V revizích je nyní možnost opakování slovíček DOPORUČENÝCH k opakování. Tedy slova, která jste již dlouho neprocvičovali.

– GENERÁTOR LEKCÍ: Filtr generátoru lekcí je úplně přepracovaný. Můžete si nyní zvolit (kromě úrovně, slovního druhu…) také to, že chcete vytvořit jen lekci ze slov, která už umíte (třeba jen k zopakování) nebo ze slov, která jste ještě v programu nikdy neprocvičovali a nebo ze slov, která program doporučuje k zopakování.

Jinak dále ladíme a opravujeme naše stránky Vitware. Až toto bude za námi, budeme se moci konečně věnovat dalšímu našemu projektu a to jest celkový makeover textových her. Už se těšíme na trochu kreativní práce. :-)

10. 5. 2011

Možná jste si všimli staronové povídky BEYOND THE GREAT WHITE WALL. Její autor, Ponk von Sydow, pro nás celou povídku namluvil, takže si ji při čtení můžete poslechnout, případně stáhnout do svého počítače v MP3.

Ponk je velmi zajímavý člověk. Poprvé jsem se s ním seznámil v roce 1998, kdy pro moje tehdejší stránky napsal povídku BEYOND THE GREAT WHITE WALL. Od té doby uplynulo hodně času, starý web mezitím zanikl, já ztratil své tehdejší kontakty. Nakonec asi před půl rokem jsme znovu navázali kontakt. Ponk zatím vydal asi čtyři knihy (jsou k dostání na americkém Amazonu).

Nyní spolu blíže spolupracujeme na několika rovinách a další věci máme v plánu. Brzy se snad budu moci podělit o více podrobností.

11. 5. 2011

Přibyl testík na přítomný prostý čas (pro startery) a článek o ehm, o záchodech. Tak do toho. :-)

12. 5. 2011

Vytvořil jsem okruh slovní zásoby k záchodům… můžete si ho stáhnout do WM a nebo vyzkoušet online.
hfe.cz/2011051202

13. 5. 2011

Vyvěsil jsem informace o nové soutěži o seriál. Tentokráte to bude tak trochu neklasická teenagerovská soap opera… trvat bude jen pět dní!

Roman připravil další ze svých foto kvízů.

Jinak nic zásadního.

14. 5. 2011

Je tu nový článeček o anglické výslovnosti doplněný zvukovými nahrávkami.

V počítači mám připravenou další tisícovku nových nahrávek pro slovník v britské angličtině. Počítám, že v průběhu dneška nebo zítřka je uploaduju na web.

Vyvěsil jsem info o Englishbooks day na 15. 5.

Nezapomeňte, že zbývá poslední den 30 procentní slevy na produkty Vitware!

15. 5. 2011

Další článek o výslovnosti je tu, tentokráte o velmi důležitém „dlouhém schwa“.

Jinak proběhl Englishbooks day, snad jste si zakoupili vše, co jste potřebovali. A spouštíme soutěž se seriálem. A toť pro neděli vše.

16. 5. 2011

Soutěž se úspěšně rozběhla. Pracuji na několika článcích a testech najednou, zatím se mi nedaří žádný v tom všem shonu dokončit. Snad brzy.

17. 5. 2011

Roman vydal článek o výslovnosti, další články o výslovnosti se chystají. Tato poměrně nová sekce se začíná zaplňovat. Doufejme že Vám pomůže vylepšit si výslovnost.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.