Help for English

Příprava k FCE v Ústí nad Labem a okolí

Zdravím,
měla bych otázku ohledně kvalitního kurzu na přípravu k FCE na Ústecku. V prosinci jsem absolvovala zkoušku úrovně B1, jednalo se ovšem o Pearson Test of Englisch. Navíc výsledek byl pouze Pass, takže „o chlup“. Ráda bych si v budoucnu udělala FCE, ale vím, že mě k dělí ještě pořádný kus práce. Proto bych ráda věděla, jestli někdo z vás již nějaký takový přípravný kurz absolvoval nebo ho v současnosti navštěvuje nebo co byste mi všeobecně doporučili. Díky. Anna

Pokud jste schopna soustavného samostudia, tak doporučuji to.
Osobně jsem se dostal samostudiem na c1 a jsem si jist, že tu jsou tací, kteří na c2.

Díky za radu :-) A jak probíhá samostudium u Vás? Opravdu se zvládáte učit každý den? A jaké učebnice jsou podle Vás nejvhodnější pro samostudium? Také už jsem o této formě přemýšlela a dá se říct, že k B1 jsem se dostala z velké části sama bez kurzů, jen mi přijde, jestli bych byla sama schopna pokračovat dál…

Ja by som odporucal english grammar in use, alebo destination B2 plus k tomu podcasty, knizky, filmy, serialy a spravy na webe.

Pokial sa chces dostat na uroven C1/C2 tak to je hlavne o samostudiu, nejaky ten kurz pomoze ale nezachrani.

Souhlas. :-)

Samostudium je prima věc, ale má jednu zásadní chybku …chybí konverzace. Osobně jsem v Ústí vyzkoušela Linguage school a byla jsem naprosto spokojená. Menší skupinky, hodně aktivní přístup vyučujcího a kotel papírů :-D.

Internet? Tam mužete mluvit od rána do večera. Samomluva? Tam i přes večer.

Veľmi veľa je o organizácii a obsahu skúšky na stránkach HFE. Opis skúšky, cvičné testy, a pod. Do vyhľadaváča treba dať FCE a budete veľmi prekvapená (ako ja), koľko aktuálnych a podrobných článkov a informácii Vám stránky ponúknu.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.