Help for English

Formalni email, jaky pismo?

Zrovna jsem si docetl clanek jak napsat formalni email v anglictine a zajimal by me k nemu jeste jeden detail spise lehce z it soudku.

Jake pismo resp. font je nejlepsi pouzit, aby byla dokonana cela stranka formalniho stylu?

times? arial? ci snad calibri?

dekuji

To se myslím opravdu neřeší…
Máte pocit, že v češtině upřednostňujeme nějaké písmo před jiným?
Určitě samozřejmě nepoužívat nějaké ‚veselé‘ fonty.

Tak to je jasny, myslel jsem to tak jako ze snapr. ve wordu pri necem formalnim se ma pouzivat times, je to typografie, to neni zadna felcarina, urcite jsou nekde psany pravidla pro formalni styl…

Ale asi mas pravdu je to vedlejsi, necham stadartne calibri:-) asi to moc „prehanim“

Kdyz nejakej dokument planujes tisknout, tak je lepsi serif font (patkove pismo). Pokud neco zustava v elektronicke podobe, tak sans-serif (bezpatkove pismo). Ale je to vicemene jedno.

buck: O tom vážně nevím…

Resit font v mailu je nesmysl. I kdyz si to u sebe nastavis jak chces, nikdy nemas jistotu, ze se to adresatovi zobrazi stejne. Napr. ja mam rad, kdyz vsechny obdrzene maily maji stejny font a stejnou velikost pisma. Takze mam email klienta nastaveneho tak, aby se mi to zobrazovalo jak chci ja a ne jaky font zvoli odesilatel.

Spis se soustred na obsah a strukturu textu a spravne odradkovani.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.