Help for English

Co se děje na HFE

 

18. 5. 2011

Je období nejrůznějších deadlinů a dalších povinností na univerzitě (posudky bakalářek, příprava přijímaček, zápočtové testy a jejich oprava, příprava zkoušek.....), proto se zdá, že HFE teď zanedbávám.

Pracuji na novém článku o slovním přízvuku a připravuji k němu několik testíků. Také připravuji článeček o anglických jménech a jejich výslovnosti, právě dokončuji přípravu jejich nahrávek. Je toho spousta, výsledky práce ale zatím nejsou vidět.

19. 5. 2011

Vrhnul jsem se na komentáře u svých článků a odpověděl alespoň na ty důležité… více jsem nestihl. Začínám přemýšlet, jestli je každodenní zápis v tomto deníčku vůbec vhodný…

20. 5. 2011

Proběhl upload asi 1100 nahrávek výslovnosti slovíček v britské angličtině. Nyní by měla mít nahrávku v obou angličtinách všechna slovíčka začínající od písmene A až po slovo GOLDEN SNITCH. Britský mluvčí ale nadále nahrává, takže se brzy můžete těšit na další.

Petr pracuje na nové záplatě WORD MANAGERU, díky které (kromě jiného) si budete do WM moci stahovat i tyto nové nahrávky v br. angličtině. Doposud totiž fungovalo pouze stažení slov, která nahrávku vůbec neměla. Když je ale ve slovníku už obsažena výslovnost americká, přidání britské varianty WM nezaregistruje a nestáhne. Brzy ale bude záplata k dispozici.

21. 5. 2011

Výsledky soutěže vyvěšeny. Sedmnáct účastníků, to je trošku málo…a le chápu, že po předchozích soutěžích se tato nejevila jako úplně super. Nicméně, seriál rozhodně zajímavý je a neúčast mě docela zaskočila. Navíc když bylo jen pět otázek. Rozhodně zvážím, zda v podobných soutěžích pokračovat nebo ne.

Pročistil jsem sekci soutěže, nějak tam bylo docela hodně soutěží dále „rozsvícených“ jako AKTUÁLNÍ soutěže.

Proběhl upload asi 600 nových slov v br. angličtině… o tom ale více snad zítra.

22. 5. 2011

Roman se pustil do nejrůznějších testíků a cvičení pro začátečníky i mírně pokročilé… skoro každý den tu teď je jeden nový.

Já jsem konečně dokončil svůj článek o anglických jménech. Obsahuje přes 600 nahrávek výslovnosti anglických jmen, jak je namluvil náš britský rodilý mluvčí. Kód na přidání nahrávek ke slovíčkům jsem nechal vygenerovat počítač (zase jsem oprášil své znalosti programování ve Visual Basicu, hurá) a zjistil jsem, že několik jmen to nepřehrává. Opravím, doplním, případně nechám nahrát… ovšem za chodu. I tak jsem se v tom kódu pár hodin hrabal. :-)

Vyvěsil jsem na hlavní stránku novou anketu. Jen tak pro zajímavost… třeba o soukromé výuce přemýšlíte a nevíte, jak se pohybují ceny.

Toť pro dnešek vše. Koukání do monitoru už bylo dost.

23. 5. 2011

Pracoval jsem trochu na slovníku, přidal jsem asi deset nových ilustrací Patrika Turoně, přidal několik nových slovíček a pár desítek slov opravil/upravil.

Na hlavní stránce je teď mezi novými články jeden nový okruh slovní zásoby – jarní zahrádka. Milovníci zahrádek, hurá do učení.

Komunikoval jsem s našimi rodilými mluvčími ohledně několika dalších článků a nápadů. Nahrávky jsou pro náš web velmi důležité a jsem rád, že konečně máme na obou stranách oceánu člověka, který nám téměř na počkání nahraje cokoliv, o co si řekneme. Sice to něco stojí, ale stojí to zato.

24. 5. 2011

Práce je nad hlavu… ale i tak se na HFE nezapomíná. Objevily se tu dnes dva testíčky, odpovídalo se na komentáře a příspěvky ve fóru… a dokonce i na pár emailů.

Když jsme u emailů, dnes mi přišel jeden moc hezký email, o který si dovolím se s Vámi za chvíli podělit… tedy ten mail jsem dostal už před třemi týdny. Dnes ale k němu přišel dodatek.

*
Dobrý den, omlouvám se jestli ruším, ale potřeboval bych poradit.
16.-18.5. mám ústní maturitní zkoušku a vybral jsem si AJ místo M.
Problém je v tom, že neumím vymyslet a stvořit větu, tak jsem se chtěl zeptat,
jestli byste mi nějak neporadil.
Pokaždé koukám jak ostatní ze sebe bez přípravy chrlí anglické věty, zatím co já
potřebuji celkem dlouhý čas na přípravu, ale ne vždy tu větu složím správně.
Zkouším se učit z vašich webových stránek a řekl jsem si, že vás zkusím
oslovit.
Děkuji Michal.
**
>
> Aspon jste mohl neco odepsat, PANE DULEZITEJ… Asi si o sobe hodne myslite ze? No tak si zustante namyslenej, udelal jsem to i bez DULEZITEHO VAS!!!!
**
*

No comment. Michalovi gratuluju.

25. 5. 2011

Dnešek byl trochu více tvůrčí… dokončil jsem článek o příponě -WARD, připravuji ještě jeden podobný.

Také jsem věnoval trochu času updatu slovníku, doplnil jsem několik slovíček právě z nového článku.

Jinak celý den byl busy busy busy. Jak je v posledních týdnech běžné.

Dnes začínám odpočítávat:
8

26. 5. 2011

Další dlouhý den… přidal jsem alespoň pár nových výrazů do slovníčku a vytvořil dva nové okruhy slovní zásoby – Slovíčka ze dvou výborných písní výborné rockové kapely 30 Seconds to Mars. Najdete je v sekci „Okruhy slovní zásoby“ s loňským datem. Okruhy jsou spíše pro úrovně PRE-INTERMEDIATE (plus mínus).

Odpočet pokračuje:
7

27. 5. 2011

Jen malý testíček, který byl teď součástí zápočtového testu. Jinak nic.

6

28. 5. 2011

Dnes jen číslo.

5

29. 5. 2011

Pokračoval jsem v dávno započaté a nedokončené revizi slovníku, ještě cca tisíci slovíček chybí zařazení mezi slovní druhy a označení úrovně. Několik desítek jsem dnes zaškatulkoval.

Dokončil jsem článeček o absolutní superlativu, který jsem měl od včera rozdělaný.

A countdown pokračuje…
4

30. 5. 2011

Jako vždy v poslední době… dlouhý den, který byl až příliš krátký. Nebyl bohužel čas na žádný článeček ani cvičení, zato jsem v pauzách v práci prováděl revizi slovníku (ve slovníku je nyní pár set nově revidovaných slov) a několik desítek hesel jsem doplnil. Nyní celý slovník obsahuje přesně (pokud dobře počítám) 16 tisíc hesel!!!

Tím ovšem pro dnešek končím. Jen ještě malé číslo…
3

31. 5. 2011

V poslední květnový den se na HFE objevily dva články, romanův článek o WOULD LIKE a můj o výslovnosti jmen STEINBECK, SPIELBERG a FRANKENSTEIN.

Pracoval jsem na revizi slovníku, dnes jen několik desítek revidovaných hesel.

A číslo…
2

1. 6. 2011

Další dlouhý den.
1

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.