Help for English

Studium angličtiny

 

Zdravím, měl bych pár dotazů.
Za prvé – po dokončení střední školy bych se rád věnoval studiu na vysoké škola, ovšem ekonomické předměty mě nelákají, stejně tak právo. Rád bych se věnoval studiu jazyků, především pak angličtiny. Myslím, že na úrovni středoškolské umím velice dobře, nadprůměrně a předpoklady bych tedy měl. A teď by mě zajímalo – který obor ke studiu AJ nejvhodnější? Který má nejvíce uplatnění po skončení? Co třeba anglistika? Za druhé – je třeba se před nástupem na tyto obory ještě nějak speciálně připravit? (Kurzy apod) Nebo by nadprůměrné znalosti ze SŠ stačily? Za třetí – jak náročné jsou potom tato studia? Nevadí, pokud budou náročná, jde mi spíš o to, jestli tam nechtějí nějaké zbytečnosti nebo tak něco. PS: Jsem z Prahy.

Díky všem za případné odpovědi.

Nezmínil si, co bys chtěl potom dělat. Chceš jen dobře ovládat jazyk nebo překládat? Tlumočit?

Anglistika? Jestli se chystáš na UK nebo MU do Brna, tak anglistika = jak ty říkáš " nějaké zbytečnosti nebo tak něco ", jazyk jako takový už se tam moc nebere, to už musíš znát. Náplní studia je čtení knížek, psaní esejí, učení se historie a zase psaní esejí. ( Pár předmětů z brněnské fildy : American Literature: 1865–1910, American Geographies,,Bri­tish Women Writers 17th to 19th Centuries, Eighteenth-Century British Literature, English Social History 1707 – 1945, …atd atd..

Náročnost je velká, stejně tak přímačky. Musíš mít přehled o autorech, historií, geografii, atd..... :)

Co od toho vlastně čekáš?

Co bych chtěl po tom dělat… To je otázka. :) Studuji ekonomické lyceum, ale jak říkám, účetního nebo bankéře dělat nechci. Rád bych se zaměřil na jazyky, ale myslel jsem, že se tam (na anglistice) bere víc jazyku, což jsem někde četl. Vím, že se tam bere hodně literatury apod., ale myslel jsem, že je to rovnoměrné. Tlumočit ani překládat bych vyloženě nechtěl, možná nějaká zahraniční firma, reklama, marketing možná nebo něco podobného. :) Já mám právě problém, že nevím, co přesně bych chtěl v budoucnu dělat, ale rád bych využil jazyky :)

Třeba FF UK anglistika je rozdělena na literární nebo lingvistickou část, MUNI nevím a Olomouc, tam se to bere rovnoměrně.. jsou tam povinně věci jak z lingvistiky, literatury, ale jsou tam i cvičení praktického jazyka, což beru jako takovou průpravičku na CAE zdarma. Pak volitelně si můžeš navolit lingvistické nebo literární předměty, to už je na tobě.

Díky za odpovědi. A ještě jeden dotaz bych měl – řekněme, že zvolím spíš tu lingvistickou složku: jaká úroveň se očekává při nástupu a jaká při ukončení? :)

Být tebou, jdu na jazykovku, na roční pomaturitní studium. Vezmu si angličtinu plus třeba němčinu nebo cokoliv a pak uvidíš co dál. Jestli půjdeš ten jazyk studovat na Vš nebo ti to bude už stačit a půjdeš studovat něco jinýho. Jestli se nechceš živit jenom jazykem, tak je to málo.

Co myslíš tím „Jestli se nechceš živit jenom jazykem, tak je to málo.“ ? A nemyslíš, že je to ztráta jednoho roku? Já nevím, rád si nechám poradit.

No jestli chceš dělat třeba v marketingu, tak je lepší jít na školu která se zaměřuje na tohle a ne na fildu. Angličtina je tam taky a dokonce i odborná :)

Jsem na jazykovce tedka a jako ztráta roku mi to nepřišlo. Ztráta času je, když propadneš nebo hniješ po SS na pracáku :)

Jasně, nemyslel jsem ztráta jako ztráta, však víš ;)Co nějaké obory s uplatněním na velvyslanectví, v zahraničním sty­ku?

Nevím, nevím, představuješ si to nějak divně. Samotná AJ ti tady asi k ničemu nebude. :)

Nyck: Souhlas s Filipem. Jdi na nějakou ekonomku, zaměř se třeba na mezinárodní vztahy, mezinárodní marketing a podobné obory. Tam budeš mít angličtinu taky, případně se jí budeš věnovat bokem mimo školu. Studovat anglistiku by podle mě byla celkem zbytečnost. Fakt nevím, k čemu bys v oborech, ve kterých by ses rád upíchnul, uplatnil britské autorky 17.-19. století(např.) :-)

Máte asi pravdu. Akorát musím vybírat školy, kde není v příjimačkách ani kousek matiky.. :?

Co třeba UTB Angličtina pro manažerskou praxi. Je to vlastně anglická filologie + ekonomické předměty. Někdo by mohl namítnout, že to pořádně není ani jedno, ani druhé, ale třeba zrovna tohle někomu vyhovuje úplně nejvíc.

Proč se hlasíš do Zlína, když máš to stejné v Pardubicích ( hodka vlakem z Prahy)? :)

Já nejsem z Prahy, ale z jižní Moravy. Nyck píše, že je z Prahy.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.