Help for English

zásuvky ve Velké Británii

 

Dobrý den,
jedeme teď se školou na týden do Anglie a tak bych se chtěl zeptat,jak vypadají v Anglii zásuvky? Jsou podobné těm našim, nebo si musím pořídit nějaký korektor?

Nevíte také, kde v Brně by se daly tyto korektory sehnat?

Děkuji

Vypadá jinak: http://en.wikipedia.org/wiki/BS_1363

Adaptér se u nás myslím špatně shání, ale v Británii ho koupíte bez problémů.

V Brně na Masarykova, v domácích potřebách.Teď si nemohu vzpomenout jak se ten obchod jmenuje.Když se jde od nádraží, tak je po pravé straně.Nic jiného tam není.

Nojo, člověk zapomíná, že Britové musí mít všechno extra. Sry. :-)

Moc děkuji, nevím jestli bych to týden přežil bez nabitého mobilu :-)

Mají ho i v velkých elektrách.. Datart, Electroworld atd… Obvykle mají celou sadu adaptérů – 4ks Anglie, Itálie, Japonsko, USA a další země… stálo to cca 500kč
Jde hlavně o středový kolík, pokud máte plochou koncovku se 2 piny, tak to zapojíte i v Anglii bez redukce – a to nabíječky na mobil jsou…

A už jste to zkoušel? :-)

Já mám koupenou sadu adaptérů (USA,GB, jižní Evropa a ještě něco). Ten britský jsem zkoušela a normálně funguje. Jinak jsem ho viděla jednotlivě v Anglii za cca 3 GBP.

Google + cca 8 sekund dalo výsledek:
http://www.eshop.anglickysen.cz/index.php?…

plochá vidlice z nabíječky se do ang.zásuvky rozměrově vejde ale ty otvory kam to chcete strčit jsou zakrytovány a odkryjí se až do zásuvky strčíte nulový kolík.
My jsme na hotelovém pokoji měli jednu zásuvku kam nabíječka šla strčit ale nepoznali jsme to, naštěstí jsme šli na návštěvu do vedlejšího pokoje kde již nenabíjeli.

Pro skupinu je nejlepší jedna redukce a krátká prodlužka do které lze strčit více mobilů zaráz.

PS: anglické masivní kontakty jsou z důvodu bezpečnosti vzhledem k vlhkému klimatu, ne že by chtěli mít furt něco extra.

to melychar+Roman Svozílek: moje kamarádka to tak dělala, ale já to považuju za trochu násilné řešení…

Sadu adaptérů jsme koupili přes internet asi za 300,–Kč (a můžeme nabíjet asi v 50 zemích :-))

Geo: Myslíte strčit českou dvouvidlici do britské zdi? Já jsem to teda nikdy nezkoušel a myslel jsem, že to ani nejde… :-)

s trochou síly to jde, když je dostatečně pružná vidlice…ale moc šetrné k elektronice to asi není…

Zajímavé, ale zkoušet to myslím nebudu. Adaptér mám :-)

:shock:

z jedné diskuze:
Jde to tam vrazit i bez adapteruRoztec je stejna. Dvoukolikove v pohode (nabijecky, holici strojky…), u samostatneho zemneni (treba notebooky) pak samozrejme neni pristroj uzemen.
Jenom se musi predem neco (tenka tycka, klic, cokoliv) strcit do te horni stredove dirky, protoze v ni je pojistka, ktera teprve po odtlaceni umozni vsunuti dvou kratsich spodnich koliku. Po zasunuti koliku se samozrejme ta tycka jiz muze vytahnout. Na to je dobre, ze jdou ty jejich zasuvky vypnout, aby se nedostala rana
Casto maji v koupelnach zasuvku na holici strojek a ta je normalne dvoudirkova, evropska. Na to lze vklidu nabijecku na telefon napojit.

Hm, a není opravdu lepší koupit si adaptér…? :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.