Help for English

Compound or phrase?

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli by mi někdo mohl vysvětlit rozdíl mezi „compund and phrase“. Hledala jsem na internetu, ale našla jsem jen strohé definice…
Děkuji, Denisa :o)

pomůže?:
compOund noun h4e.cz/2006032301
noun phrase h4e.cz/2008093001

COMPOUND je složený tvar, např. GOOD-LOOKING, SNOWBOARDING atd. Mají funkci vlastně jednoho slova.

PHRASE je spojení slov (či jedno slovo) které má ve větě nějakou konkrétní funkci (nejčastěji funkci větného členu).Např:

A VERY GOOD-LOOKING YOUNG MAN WHO LIKES SNOWBOARDING

– toto je ve skutečnosti jedna PHRASE, tzv. NOUN PHRASE. Dá se nahradit jedním zájmenem – HE. Hlava fráze je MAN.

GOOD-LOOKING je tu prostě jen složené slovo, přídavné jméno, které spolu s VERY vytváří ADJECTIVE PHRASE. Hlava této fráze je GOOD-LOOKING a tu premodifikuje příslovce VERY.

Děkuji mockrát za odpovědi:)

Na internetu jsem našla tato: A group of words that refers to a single identifiable thing may also be called a compound word, even though the words are separated by spaces, as in „scanning electron microscope“ or „brain wave.“

Takže jestli to dobře chápu, tak i „electronic mail“ je compound?

je to ve slovníku jako jedno slovo, a v tom článku bylo, že by to pak mělo být složené podstatné jméno

http://www.macmillandictionary.com/…ctronic-mail

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.