Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli by mi někdo mohl vysvětlit rozdíl mezi
„compund and phrase“. Hledala jsem na internetu, ale našla jsem jen strohé
definice…
Děkuji, Denisa :o)
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli by mi někdo mohl vysvětlit rozdíl mezi
„compund and phrase“. Hledala jsem na internetu, ale našla jsem jen strohé
definice…
Děkuji, Denisa :o)
pomůže?:
compOund noun h4e.cz/2006032301
noun phrase h4e.cz/2008093001
COMPOUND je složený tvar, např. GOOD-LOOKING, SNOWBOARDING atd. Mají funkci vlastně jednoho slova.
PHRASE je spojení slov (či jedno slovo) které má ve větě nějakou konkrétní funkci (nejčastěji funkci větného členu).Např:
A VERY GOOD-LOOKING YOUNG MAN WHO LIKES SNOWBOARDING
– toto je ve skutečnosti jedna PHRASE, tzv. NOUN PHRASE. Dá se nahradit jedním zájmenem – HE. Hlava fráze je MAN.
GOOD-LOOKING je tu prostě jen složené slovo, přídavné jméno, které spolu s VERY vytváří ADJECTIVE PHRASE. Hlava této fráze je GOOD-LOOKING a tu premodifikuje příslovce VERY.
Děkuji mockrát za odpovědi:)
Na internetu jsem našla tato: A group of words that refers to a single identifiable thing may also be called a compound word, even though the words are separated by spaces, as in „scanning electron microscope“ or „brain wave.“
Takže jestli to dobře chápu, tak i „electronic mail“ je compound?
je to ve slovníku jako jedno slovo, a v tom článku bylo, že by to pak mělo být složené podstatné jméno
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.