Help for English

Pozdrav z New Yorku

Zdravim vsechny fanousky HFE z New Yorku, kde jsem na 3 tydennim prazdninovem jazkovem pobytu.
Skola je primo v Empire State Buildingu, takze mame ze tridy v 63. patre krasny rozhled na cely Manhattan.
Diky Romanovym a Markovym testum jsem natolik vycviceny, ze me chteli zaradit do urovne Proficiency, ale nechal jsem se dobrovolne prelozit do Advanced :-)
Bude-li letos opet letni soutez, tak zase napisu nejaky report.
Mejte se a studujte :-)

Zdravím naopak do New Yorku. Já se od tam před dvěma týdny vrátila, taky z jazykového kurzu a byla to fakt paráda, takže přeju ať se máš skvěle a užíváš velkoměsto naplno :-)

Tak to tiše závidím! Podívat se někdy do USA je můj velký sen.

Letošní letní soutěž bude fotosoutěž (s textem samozřejmě), takže foťte jak se dá.

Jé, tak já taky závidím. Jak New York tak takhle dlouhý jazykový pobyt :-). Užij si to tam a na report se těšíme!

Tiše závidim a na druhou stranu přeju ! :-) Mimo školu choď po městě, do hospod a mluv, mluv, mluv ! Amíci jsou družný, neni problém :-)

Díky za pozdrav z New Yorku a pište, prosím, i kdyby žádná soutěž nebyla. Každý postřeh, zážitek, zkušenost, veselá příhoda, něco ze studia, zkrátka s čímkoliv se podělíte, uděláte radost, předpokládám nejen mně.
Přeji velký užitek z celého pobytu.

Také moc závidím :) Určitě napiš podrobný report, jak si se tam dopravil (je mi jasný, že letecky), ale zajímá mě, jestli ti to zařídila nějaká jazykovka, nebo cestovka, kolik to zhruba stojí 3 týdny v New Yorku atd.

Have fun in the Big Apple :-)

3 týdny v New Yorku mě vyšly zhruba na 80 tisíc, včetně letenek, školy, ubytování 10 minut od Times Square, vstupného a nesmím zapomenout ani na opravdu obrovské nákupy, kdy jsem z NYC odvážela plný nový kufr:-)

Tak ja jsem Student Agency platil 26 tisic za skolne a ubytovani v rodine a 11 tisic za letenku. Jedna se ale spise o prazdninovy kurz / mame jen 3 hodiny studia denne – odpoledni vyucovani od 2 do 5 pm.
Zrovna se mi jeden legracni zazitek stal. Chtel jsem se nechat vyfotit z okna Empire State Buildingu s pohledem na Manhattan a zrovna kolem prochazela jedna studentka z Koreje a nesla si nejake lejstro. Pozadal jsem ji, jestli by me vyfotila. Ja jsem ale predtim fotil panorama a tak jsem mel asi na 10 cm pootevrene okenko. Ona si ten papir polozila na parapet a fjuuuuuu lejsto letelo ze 63. patra dolu :-)
No nic jdu do hodiny a vecer mame Happy Hour, coz je neco jako setkani stunentu z cele skoly Kaplan v nektere z hospudek na Manhattanu :-)

a já bláhová myslela, že pokračování bude:

No nic jdu hledat to lejstro… :-)

Ach jo, jak já mám ráda pana Kaplana. Hned bych tam s vámi všemi poseděla ve třídě a vytahovala z kabelky nějaké čokoládové bonbony.
Díky za zážitek a jakmile bude čas, tak pište.

that must be soo exciting!!! I'm happy for you, my friend :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.