Help for English

učitelé -zájezd do Anglie

Když ptáčka chytají, pěkně mu zpívají…
Na zájezd jsem se těšila, ale byla jsem zklamaná výukou kvůli níž jsem tam hlavně jela. Byly tři skupiny a naše skupina měla bohužel vyučující, která mluvila potichu, bylo jí špatně rozumět a vůbec nedbala na správnou výslovnost. Takže zklamání. Byla jsem už 4 krát na výuce v Anglii, ale s tímto jsem se nesetkala. Jelikož šlo o školní zájezd, byly jsme pro paní Irenu „báby“ co zdržují a musí se na ně čekat.Děti mají větší výdrž a chodí rychleji než důchodkyně. Ostatní vedoucí a průvodkyně se k nám chovaly velmi hezky.

hm, to muselo být opravdu organizačně náročné, skloubit zájmy dětí a dospělých.

Vůbec to nebylo organizačně náročné, protože program byl pro všechny stejný. Jen byl problém v tom, že děti běžely jako o závod a my jim nestačily a musely na nás čekat.

uf, já bych asi měla strach, že se mi někdo někde ztratí pokud se nebudou všichni držet při sobě jako jedna skupina.

Tak já to vysvětlím. Paní Anna asi nepochopila, že program a výuka je hlavně pro děti. Nikde jsme nelítali, organizace v pohodě a hlavně všechny děti maximálně spokojené. Je jasné, že zastavit 4O dětí jenom proto, že jim někdo nestačí, vysvětlit jim, že tady budou stát a čekat ,je nesmysl. Paní Anna tohle ovšem naprosto nerespektovala ,stála u všeho, co ostatní, hlavně děti, vůbec nezajímalo. Co se výuky týká, není mě jasné, jak může p. Anna posuzovat, jestli vyučující dbá na správou výslovnost nebo ne. Byla jsem na všech hodinách, děti rozuměly, vyučující mluvila tiššeji, ale děcka problémy neměly. Takže ,problém byl spíš v úrovni angličtiny p. Anny. Děti byly fantasticky hodné a naprosto bez problémů.Nikde se nemohly ztratit, protože jsme byli neustále s nimi.
Jsem jen o pár let mladší než paní Anna,ale pokud bych věděla, že na to „nemám“ jet s dětmi, tak bych raději jela s „klubem důchodců. Nemluvě o tom, že p. Annu nikdo nenutil někam chodit. Její mnohom starší kamarádka klidně řekla, že nejde a udělala si svůj program. Takže trochu soudnosti by p. Anně neuškodilo. A pokud někdo posuzuje úroveň angličtiny rodilých mluvčích , tak by na to měl "mít“,což není případ p. Anny.
Tak už jsem všechny, kterých se to netýká asi značně otrávila, omlouvám se, ale nesmyly, které píše p. Anna mě trochu „nadzvedly“. Sorry
:-)

Také jsem byla na zájezdě a mám přesně opačnou zkušenost (byl to 100% ženský zájezd, nejen důchodkyň). Pořád jsem byla někde vpředu (a to jsem vůbec neměla pocit, že bych hnala), zbytek zájezdu půl kilometru za nnou. Dámy šly mírným procházkovým tempem, rozjímaly se u každého křoví, co na tom, že se toho stihne o to méně… Nechci si stěžovat, jen chci říct, že jako já už nepojedu na podobný zájezd, paní Anna by měla právě něco takocého vyhledávat. Každý prostě musí najít to, co mu bude vyhovovat a ne jet na zájezd s bandou dětí a pak si stěžovat, že se jim zájezd podřizoval (stejně jako ten můj se podřizoval „vražednému“ tempu (skoro) důchodkyň). V tom musím s IM souhlasit, i když jejich zájezd neznám.

V osmnácti jsem byla se školou na poznávacím zájezdu v Anglii a velice se mi líbil. Kromě Stratfordu a Oxfordu jsme viděli i Brighton, Porthsmouth, Cambridge a Londýn. S pobytovo-výukovým zájezdem ale zkušenost nemám.
Myslím, že školní zájezdy jsou zdaleka cenově nejvýhodnější, což je silný argument, proč nabídky využít

to Leiah:jsem moc ráda, že jste napsala svůj zážitek. Naprosto s vámi souhlasím . Přesně o to jde. P. Anna věděla s kým jede a podrobný program znala od jara.
To Geo: ano máte naprostou pravdu. Školní zájezdy jsou opravdu cen. výhodné a proto toho využila i p. Anna a pak si ještě stěžuje, že tempo nebylo podle ní a vůbec. Nic nebylo podle ní. :-D

teda, škoda, že jsem se sem nekoukla dříve…

to littlewolf: koukejte sem často po prázdninách. Jestli to dobře dopadne, tak bychom chtěli je do Skotska (asi Starling pobyt a výuka) a pak jeden den v Amsterodamu. Určitě to sem zase dám (i když je to „riskantní“ :-) po zkušenostech s p.Annou.

IM: zkušenost s důchodci: ač se to nezdá, je možné, že vám paní A. chtěla vlastně poděkovat, že jste na ni pokaždé počkali :-D

Málokdy potkávám důchodce, který něco pochválí, takže není žádná výjimka. Ale třeba to byla jen slabá chvilka z nedostatku spánku :-)

Amsterodam a celé Holandsko je tak vyjímečná (jiná) země, že tam to chce jet na celou dovolenou a několikrát. Nepoznal jsem jinou zemi, kde by bylo tolik turistických zajímavostí a i vše „běžné“ je natolik odlišné, že je to vlastně zajímavost :-D Znalost angličtiny je tam na vysoké úrovni.

to jarmil1: tak to určitě nechtěla poděkovat. Ona je naprostý negativista a dost nepříjemná povaha (nebylo to z nedostatku spánku, ale je to od „přirozenosti“). Ale už jí fakt nemíním tady „řešit“ .Krásné zážitky nikomu nezkazila, všichni jsme si to užili a o to šlo.Doufám, že příště pojedou jen bezva „babči“. I takové znám. :-D

to melychar: tak to vám fakt věřím, taky bych tam ráda strávila dovolenou. Ale v rámci výuky se musíme držet v GB. Rodiče dětí by to neschválili (angličtinu jinde než v GB). A to ještě obvykle vyžadují Londýn. Tak nevíme, ale snad to „projde“. :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.