Help for English

Prumyslova anglictina

Potřeboval bych si obohatit slovní zásobu, případně nějaké obraty z oblasti průmyslu a technických věcí. Myslím tím z oblasti fabrik a různých továren, např. paleta, ještěrka, různé struktury velkých společností (oddělení kvality, vývoje), pracovních pozicí (technici kvality, mistři, dělníci) až po stroje (lisy, pásy, drtiče odpadu) apod apod apod.

Nevíte někdo o nečem kde bych za to nemusel platit ? Nějaký internetový článek kde je to rozebraný nebo tak ? Byl bych moc vděčný.

nevím nakolik se dají půjčovat v knihovnách technické normy, ale ty jsou většinou jak v angličtině, tak v češtině (ČSN EN ISO).

Nene opravdu mi nejde o nějaké normy, ale spíše o tu terminologii… Prostě když mi přijede návštěva do práce, abych bych schopný popsat jim kde skladujeme materiál, kde nabíjíme ještěrky, kdo je tohle a kdo je támhleto apod.

jasné, já jen že v těch normách je i to názvosloví. Normy už nejsou jen kolik čeho za kolik :-D

taky by se mi líbil článek na tuhle slovní zásobu :)

asi se bude muset více rozlišovat co je britské a co americké, zkuste pohledat storage/supply/stock industrial equipment

nebo proklikat nějaký obchod, třeba:
http://www.badgerie.com/…ickfind.html

Matně si pamatuji že v nějakém starém vláknu byl odkaz na obrázkový slovník z oblasti průmyslu. Díval jsem se tam na „transport“.

Další dobrý zdroj jsou praconví nabídky a www prezentace jednotlivých firem. Zkus mrknout na monster.com nebo indeed.com, vyber si oblast a trošku se do toho ponoř.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.