Zdravím, nesedí mi překlad zadání jednoho cvičení z učebnice:
Use your dictionary to find words to use with these uncountables.
Nesedí mi tam dvakrát TO. Jak se to dá teda přesně přeložit ??
Díky
Zdravím, nesedí mi překlad zadání jednoho cvičení z učebnice:
Use your dictionary to find words to use with these uncountables.
Nesedí mi tam dvakrát TO. Jak se to dá teda přesně přeložit ??
Díky
Třeba: Použijte slovník k nalezení slov, která lze použít s těmito nepočitatelnými podstatnými jmény.
PS. Rozhodně nejde o chybu.
Já nechci žádný slovník, já potřebuju někoho schopného kdo by mi to vysvětlil, ty slovíčka znám, ale nevím jak se to přesně přeloží a jestli to jde nějak nahradit, aby to dávalo větší smysl.
Dictionary – slovník
use your dictionary – použijte svůj slovník
to find words – k nalezení slov
to use – k použití – která lze použít
uncountables – nepočitatelná p.jm.
with these uncountables – s těmito nepočitatelnými
podstatnými jmény
Šlo by to zadání napsat jistě mnohem složitěji např:
Take your dictionary and then FIND in the dictionary some words which you can USE with these uncountables
To Pride- schopná nejsem, ale pobavila jsem se. Tečou mi slzy
Juro, píšeš: …with these uncountables
ale už nepíšeš, která nepočitatelná podstatná jména tam máš uvedena.
Kdyby tam bylo třeba slovíčko water (voda), postupuj takto:
1) otevři si slovník (např. http://www.ldoceonline.com/…nary/water_1)
2) že je to nepočitatelné podstatné jméno se přesvědčíš, že vedle slovíčka je v závorce napsáno [ U ], což znamená uncountable, nebo je tam přímo to slovo
3) to find words to use with these uncountables – podíváš se, která slova se používají s tímto nepočitatelným podstatným jménem (jsou to ty zvýrazněné)
pro jistotu: jsou tu dost dobré články o U a C (nepočitatelná a počitatelná p.j.)
dej vědět, kdyby se ti to nedařilo
o.k. Díky moc
Fife: schopná určitě jsi ;)
Jarmi: Ty nepočitatelná jsem nechtěl vypisovat, tuto gramatiku, časy a
další věci zvládám, akorát tady do fóra píšu věci ohledně různých
textů, konkrétně když to nemůžu „přesně přeložit“ nebo mi to
nedává smysl.
jo, zdálo se mi, že nevíš, co máš s tím zadáním v učebnici dělat. Ona totiž ta věta je naprosto srozumitelná
Edit: já jsem ti nechtěla vysvětlovat, co znáš. Chtěla jsem jen naznačit co máš udělat, když si přečteš:
Use your dictionary to find words to use with these uncountables
to jura1992 – Tvoje „poděkování“ pro Pride mi připomnělo svou dikcí – jako kdyby bylo vytrženo ze scénáře, který si sepisuje Felix Holzmann pro silvestrovské vystoupení
Někdy není jednoduché domluvit se česky a to tady většinou směřujeme k tomu, abychom si navzájem porozuměli anglicky
jura1992: to ‚TO‘ je částice infinitivu, stejně jako v článku ‚TO + infinitiv‘:
h4e.cz/2009062202
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.