Help for English

Studium angličtiny

 

Ajo :) Je to i Pardubicích, i v Olomouci :)

Jé, trochu jsem upravila příspěvek a ty jsi mi na něj stačil odepsat, nevadí :)

To je všechno docela podobné, zdá se mi, že v Olomouci jdou více do hloubky v ekonomických předmětech, zatímco třeba ve Zlíně je větší důraz na angličtinu, ale možná je to jen dojem :).

Zdravím vás tady. Chtěla bych se zeptat, po čtyřech letech AJ na jazykovce se skládala kdysi tzv. malá státnice. Jakému typu zkoušky uznávané venku se to rovná? A jak jsou tady uvedeny různé typy státnic jako základní atd. tak tím se myslí ta lidově zvaná velká státnice?? Dál bych chtěla vědět, k čemu z těch anglických zkoušek se dá přirovnat státnice složená z AJ na pedáku? A nakonec, First Certificate, který je fakt dost jednoduchý, to je to FCE? Zarazilo mě to přirovnání FCE a státnice…omlouvám se, ale ty zkratky, je jich moc, nevyznám se v tom, je to jiné v UK i USA, spousta škol, velký byznys, no trochu mě to přijde až moc. Díky za odpovědi na ty otázky.

kde je můj dotaz?

Ahoj, dotaz je na předchozí stránce. Jediné na co ti můžu odpovědět je, že FCE rovná se First Certificate, u ostatních odpovědi nevím.

Mno dle mých zkušeností: na SŠ jsem byla nadprůměr v aj …pak jsem se nedostala na VŠ, tak jsem šla na pomaturitní studium, tam jsem zjistila, že má nadprůměrná aj ze SŠ stojí naprosto za *** a musela tvrdě dřít. Tím chci naznačit, že to, že jseš dobrý na SŠ, ještě neznamená, že máš dobrou úroveň (vše záleží na úrovni vyučujícího). Nicméně jsem to zvládla. Nyní mám za sebou dva roky filologie v Ústí na UJEPU. Tady aj spadá pod peďák a ne pod fildu. Jediné co ti mohu říct je to, že co se sám nenaučíš, tak nevíš. Je tu pár hodin gramatiky, literatury a obecných znalostí o anglicky mluvících zemích a především teorie jazyka (morfologie, syntax a lexikologie). 90 % hodin je záležitostí pouhého poslechu, takže o procvičování si můžeš nechat zdát …Pokud tedy toužíš po pořádné průpravě jazyka, tak vřele doporučuji odcestovat za prací do Anglie popř. kamkoliv jinam. Když jukneš na Student Agency, tak tam máš různé variace. Myslím si, že rok v zahraničí je mnohem užitečnější než 3 roky na VŠ na oboru, kterým si nejseš jistý…

Ahojte,
mohli byjste mi prosím doporučit opravdu dobrou jazykovku v Brně?
Co říkáte na POLYGLOT, PARK?

Díky za info

PARK je dobrá škola :) Ale příště zvol jíný vlákno :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.