Help for English

Co se děje na HFE

 

2. 6. 2011

Nula. Den D.

Dnes je velký den, možná ne tak přímo pro HFE, ale co ovlivňuje nás, ovlivňuje potažmo i náš web a tedy i Vás. Dnes se v rodině Vítovic rozrostl počet magisterských titulů z jednoho na dva.
Dneškem tedy končí poměrně intenzivní období, kdy bylo práce okolo nad hlavu a HFE šlo (muselo jít) trochu stranou, jak jste si možná podle mých reportů a publikační činnosti všimli.

Dnes se bude ještě odpočívat, ale potom, až opadne euforie, už bych se rád zase intenzivně věnoval Helpu a dalším projektům.

3. 6. 2011

Odpočinek, relaxace… dnes na práci nebyla nálada.

4. 6. 2011

Sobotu jsem vyplnil pracovní schůzkou v Praze. Rýsuje se další zajímavá spolupráce se serverem porodnice.cz – asi si řeknete, co může porodnice.cz a helpforenglish.cz mít společného… uvidíme, co ze spolupráce vznikne.

5. 6. 2011

Pohodovou neděli jsem vyplnil dokončením recenze na jednu zajímavou knížku o anglické fonetice. Recenzi omrkněte, knížku vyzkoušejte.

Jinak jsem doplnil pár nových výrazů do slovníčku a doháněl zpoždění v odpovídání na komentáře.

6. 6. 2011

V mezerách mezi zkoušením studentů apod. jsem vydal nový CLOZE test. Tím se dostáváme u těchto testů na celkový počet 25. Nepřibývají tak často, ale určitě v nich budu pokračovat. Podobných testů na netu nenajdete mnoho a myslím, že s vysvětlením odpovědí nenajdete skoro (jestli ne vůbec) žádné. Ale třeba se pletu.

Jinak v průběhu dne spíše drobnosti, odpovídání na dotazy, komentáře atd.

7. 6. 2011

Pohltila mě příprava testu pro naše druhé ročníky, takže na HFE nebylo moc času. Moje drahá polovička ale pro Vás připravila cvičení na nepřímé otázky. Určitě se můžete těšit na další články a cvičení od Vítovic rodinky.

8. 6. 2011

Celodenní testování na uni mě zcela zaneprázdnilo… a když jsem potom cestou na kole z práce promoknul až na kost, dal jsem večer před prací na HFE přednost peřině a seriálu. 9. června pro Vás ale zase něco budu mít.

9. 6. 2011

Slíbil jsem, splnil jsem. Na webu visí nový testík (multiple choice), ve kterém se navíc dočtete, proč Stephenie Meyer a její Twilight Saga patří mezi brakovou literaturu. Pokud patříte mezi její fanoušky, test si sice udělejte ale nenechte se tím rozhodit a těšte se na nový film. Už jen necelý půlrok, ne?

10. 6. 2011

Pracuji pomalu na nových nahrávkách pro náš slovník a Word Manager. Zítra by měl být slovník aktualizovaný s několika tisíci nových nahrávek!

11. 6. 2011

Manželka pro Vás připravila nový testík a já se věnoval uploadu nových nahrávek. Ano, je to tu – ve slovníku je nových 4000 nahrávek v americké angličtině. Nyní již téměř každé slovo má nahrávku v americké angličtině a mnohá mají nahrávku i britskou. Rodilí mluvčí ale dále pracují na nahrávání, takže budou samozřejmě přibývat další slova.

12. 6. 2011

Neděle nebyla sice ve znamení nicnedělání, ale na HFE se moc nedostávalo. Na něčem jsme pracovali, ale dokončené to bude asi zítra.

13. 6. 2011

Čas letí tak rychle, někdy ani nestíhám psát reporty. 13. června jsme vydali dvě aktivity. Já vytvořil cvičení na doplňování čárek do textu a Míša si pro Vás připravila procvičování nepřímé řeči.

14. 6. 2011

Celý den jsme v práci opravovali přijímací testy, nic dalšího bohužel dnes nestíhám. Zítra mám ale po dlouhé době volno, tak uvidíme.

15. 6. 2011

Přibyl jeden testík na členy. Říkal jsem si, že členů není nikdy dost (obzvláště v psaném a mluveném projevu studentů), tak proč si to zase po delší době neprocvičit. Brzy přidám další, ať je na našich stránkách dost procvičování.

16. 6. 2011

Dnes se činil Roman a připravil pro Vás výborný přehled nejrůznějších slovíček a idiomů, ve kterých se objevují zvířata a přitom o zvířatech nejsou.

Sám jsem pracoval na menším článku ale únava mě zmohla, takže ho vydám asi až zítra.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.