Help for English

let¨s vs lets

je lets překlep? Má být let's ? (ta čeština s angličtinou tak má být, je to z jedné knížky o Vittie)

Budeme raději k sobě milí, popovídáme si, přitulíme se, let's cuddle, lets have a chat about this and that, i když si nemyslíme vždycky to, co říkáme.

Je to překlep, má být „let's“ jako zkrácená verze „let us“…používá se to pro rozkazy pro první osobu mn. čísla, jak jistě víš :-) … „let us“ se dneska už imho používá, když přikazuješ někomu… let us go – nech nás jít…let's go – pojďme

Slovo „lets“ je třetí osoba jednotnýho od „let“…My mum lets me play computer games all day long…nechává mě

díky, říkala jsem si, že to tak bude :-) Znejistil mne opět google, třeba ‚lets have‘ má přes 20 milionů tipů a ‚let‘s have' polovinu.

ještě mne napadlo jestli se to he/she nevynechává, ale to by bylo he/she lets (sb). have…

googlu nemůžete věřit ani noc mezi očima. Google registruje taky všechyn příspěvky v diskusích, na fórech apod. Tam se nikdo s apostrofy, čárkami či spellingem nebabrá.

Např. spelling TONITE (místo TONIGHT) najdete asi 19000000 krát. Takové věci prostě na googlu nehledejte.

děkuji, já si prohlídnu většinou dané slovní spojení pomocí googlu v různých větách a kontroluji si tak, jestli rozumím tomu, co by to slovní spojení mělo znamenat.
To lets jsem našla v knížce. Jsem ráda, že jsem si toho všimla, zase malilinkatý pokrok :-D Ale tolikrát jsem zjistila, že slovíčko, které znám roky, má i jiné významy, že se raději přeptám :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.