Už máte někdo tuto zkoušku složenou? Můžete sem prosím napsat, jestli
Vám pomohla ve Vaší práci učitele?
Dík, K.
Už máte někdo tuto zkoušku složenou? Můžete sem prosím napsat, jestli
Vám pomohla ve Vaší práci učitele?
Dík, K.
Bavím se o tomto:http://www.ilcbrno.cz/index.php?…
K.
Tak to nevím, jestli má význam na to začít šetřit, fakt ne, když to tu nikdo nezná. K.
Ahoj, tuto zkoušku neznám, ale já se chystám udělat CELTA/CELTYL v Anglii. Jsou na podobném principu. Problém u těchto zkoušek je ten, že naše ministerstvo školství je neuznává. Tzn. že pokud půjdeš pracovat do veřejného školství pouze s tímto kurzem, tak budeš brána jako nekvalifikovaný učitel. Ale zase na druhou stranu v souktromé sféře se to počítá. Tedy pokud narazíš na kvalitní jazykovku, která stojí o dobře kvalifikované lidi. Navíc když k tomu přidáš CAE/CPE, tak máš nejlepší možnou kvalifikaci a je dost možné, že nebudou po tobě chtít ani vystudovaný peďák. (Myšleno stále v soukromé sféře). Čerpám ze svých zkušeností a rad jednoho skvělého vedoucího jazykovky …navíc mi prozradil, že s kombinací CPE a CELTA můžu v pohodě učit i v zahraničí.
Bohužel to má jedno úskalí. Češi nejsou zvyklí ohodnocovat kvalifikaci, takže nečekej, že když budeš chtít jít učit soukromě mimo jazykovku, že si někdo připlatí pouze za to, že máš tento certifikát …de-facto je to jen pro tebe, budeš mít jistotu, že vyučuješ podle určitých standardů, a že to děláš dobře …
Díky moc za vlídné slovo! CPE mám, na Celtu se chystám, mezitím bych
ráda IHCYL a možná TKT. Mgr z angličtiny si dodělávám…Po 12 letech
jsem byla skončena na ZŠ (nové vedení školy)a věřím, že seženu práci
na střední. Musím počkat na syna, co má 4 roky do maturity a potom snad
aspoň na rok UK. Uvidím. Podle mojí informace a zkušenosti by CPE A CELTA
měly stačit na práci venku, ale jsou tu i větší masterštyky jako Trinity
Diploma atd. Prosím, napiš, jak se Ti dělala Celta venku, tady je za
40 tisíc a nejsem zcela přesvědčena, že výborně vynaložených. Dík za
odepsání, pokud od se od září budu chystat na IHCYL, dám vědět!
(Záleží to na penězích a nové práci.)
Good luck,K.
Jak už bylo výše řečeno, naše ministersdtvo tento a podobné certifikáty neuznává. Já jsem si IHCYL udělala – bylo to zdarma v rámci projektu Coprista. Musí říct, že mi moc pomohl v mé práci a vynaloženého úsilí vůbec nelituji, ačkoli ten papír je mi k ničemu. Taky jsem si podstatně zvýšila učitelské sebevědomí, je fajn slyšet od rodilého mluvčího, že angličtinu učíte dobře
Dík za odpovědi!!!
Ahoj, omlouvám se za menší zpoždění. V srpnu jsem odjela do Anglie a od té doby mám fofr …Co vím od lidí, kteří dělali CELTu, tak není rozdíl v tom, jesti ji děláš v Brně nebo v Londýně. Všichni musí být stejně kvalifikovaní k výuce v tomto kurzu. Navíc náklady jsou v Čechách podstatně nižší. Co jsem tak koukala, tak u nás (v Anglii) se cena pohybuje většinou 1000 až 1200 liber, plus ubytování a strava. Kurz trvá 4 týdny a pokud člověk nebydlí přímo v místě konání, tak je to pro něj neskutečně náročné. Kurz sám osobě je víc než vyčerpávající (pokud nesedí na kurzu, tak se připravuje na další hodinu a dělá domácí úkoly, četbu atd …). Dokonce jsem slyšela, že někteří spali na zemi ve třídách, jen aby ušetřili trošku času na dojíždění.
Jinak, pokud jseš rozhodnuta dělat CELTU, tak TKT je zbytečné. Je to nejnižší úroveň těchto certifikátů. Já se bohužel musím pro zatím spokojit se zmiňovanými TKT a TEFL Express namísto CELTy (jako au-pair je pro mě nemožné si „odskočit“ na 4 týdny mimo, navíc dost drahé …).
Doufám, že Ti štěstí přeje v novém zaměstnání . V lednu začnu ten TEFL kurz, tak pak ti můžu dát vědět, jak to vypadá … Mohla bys mi napsat něco o tom tvém kurzu IHCYL na mail? werunkaw@gmail.com.
Těším se na odpověď
Ahoj a děkuji za milý vzkaz!
IHCYL jsem posunula kvůli nové prái, čili napřesrok, doufám.
Dík za velkou a důležitou poradu s CELTA. Napíšu dál, ať se daří!
:o)
K.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.