Help for English

Co se děje na HFE

 

2. 7. 2011

Řešíme dále textovky. Zásadní otázka je, jak naučit počítač anglicky. :-) Už jsem to kdysi řešil já jako ‚programátor‘ v uvozovkách… teď to chceme udělat ještě lépe.

Zadal jsem ilustrátorovi všechny obrázky do textovky, kterou vydáme v novém kabátě jako první.

3. 7. 2011

Neděle… na HFE málo… i když přesto něco. Připravuje,e krátké cvičeníčko s obrázky.. dnes jsme stihli pouze obrázky. Dále také řešíme prográmek na porozumění zadaným textovým příkazům do textovky.

4. 7. 2011

Dnes jsme byli v tiskárně zjišťovat nějaké podrobnosti k připravované publikaci, ceny, formáty apod.

Odpoledne jsme si s manželkou udělali výlet do Berouna do Englishbooks.cz. Kdo má rád knihy a angličtinu obecně, dokonalý ráj. Pokud jste tam ještě nebyli, určitě se do tohoto obchůdku někdy vydejte.

5. 7. 2011

S manželkou jsme vydali malé cvičení s obrázky pro ty menší. Podobných obrázkových by mělo postupně přibývat… obrázky nás baví. :-)

S Petrem dále pracujeme na textovkách. Pan Turoň mi už poslal prvních pět lokací nakreslených. Moc pěkné. Zásadní otázka ale zůstává… podaří se nám NAUČIT POČÍTAČ ANGLICKY???? Věříme, že ano, a potom se dočkáte nejednoho vylepšení na HFE, ve Smart Tests i ve Word Manageru.

6. 7. 2011

Na HFE je nová písnička – Lucy Schwartz a její GRAVEYARD. Snad se Vám bude líbit.

Moc rád surfuju na internetu a poslouchám méně známé interprety. Docela často mě někdo opravdu zaujme. Jako např. právě Lucy Schwartz. Koupil jsem si její CD a oslovil jejího manažera… a hurá, doslali jsme svolení.

Vím, že to není na stránkách o angličtině to hlavní, ale věřím, že s písničkou jde všechno líp… i ta angličtina.

Brzy přibudou další songy. V posledních letech jsem to zanedbával… asi protože se mi v jednu dobu nedařilo sehnat žádné povolení na písně, které jsem vybral. Teď přes prázdniny je víc času, tak se to pokusím dohnat. :-)

7. 7. 2011

Den jako stvořený pro práci na HFE… nebo lenošení. Nakonec vyhrála ta druhá možnost. :-)

8. 7. 2011

Dnešní práce na HFE byla spíše teoretická. :-)

9. 7. 2011

Dnes se činila manželka a připravila pro Vás další obrázkový kvíz.

10. 7. 2011

Prázdniny, odpočinek…

11. 7. 2011

Prázdniny, odpočinek… (volume 2)

12. 7. 2011

Prázdniny… odpočinek moc ne, čekal mě celodenní výlet s dětmi do Legolandu. 1200 kilometrů dálnic… ale stálo to za to. A přežil jsem dokonce i horské dráhy. I když co se výšek týče, mám dost, když lezu na štafle abych natřel strop v kuchyni… v paneláku… kde máme snížené stropy… ale co bych pro prcky neudělal. :-D

13. 7. 2011

Manželka pracovala na nové aktivitce pro menší, výsledek její práce už visí na hlavní stránce.
Já tak spíš radím, pomáhám a tak.

Komunikuji s managerem zpěvačky Schuyler Fisk, která má nové album a už mám svolení na použití jedné její nové písničku tady u nás. Ještě dořešit pár věcí a písnička se může objevit u nás.

14. 7. 2011

Celé dopoledne jsme měli s Petrem intenzivní sezení věnované novým textovkám. Je to spousta práce… a spousta anglické syntaxe.

Večer, po povinném zhlédnutí Harry Pottera v kině, jsem se ještě pustil do zpracování nové písničkové doplňovačky. Snad Vás zaujme její netradiční zpracování.

Míša pracovala na novém obrázkovém kvízu, objeví se v pátek.

15. 7. 2011
16. 7. 2011
17. 7. 2011
18. 7. 2011

Léto je v plném proudu a já nestíhám psát reporty… ono se zdá, že není o čem, ale každý den se něco málo stane… objevil se např. nový obrázkový kvíz mé ženy (což je nakonec vidět na hlavní stránce). S Petrem ale neleníme a pracujeme jak to jen jde. Dnes jsem se dokonce do programování pustil opět i já, a připravil jsem podprográmek, který umí vytvářet pravidelné tvary slov (přidávat nejrůznější koncovky apod).
Aspoň jsem si zase procvičil mozkové závity…

19. 7. 2011
20. 7. 2011
21. 7. 2011
22. 7. 2011
23. 7. 2011
24. 7. 2011
25. 7. 2011

Další letní týden je pryč. Článků vydaných… nula. Je to ale ostuda. :-) Za to jsme stačili provést pár zásadních změn v našem bytě (malování…)

S Petrem ale dále ‚neviditelně‘ pracujeme na textovkách. Viditelného ještě nic očekávat nelze, je to pravdu hromada práce.

Dnes jsem po několika týdnech procházel zpětně komentáře u článků… kromě toho, že nám systém zaneřádil zase jeden spamovací robot, tu byla spousta nezodpovězených dotazů. Odpověděl jsem na všechny, které se vešly do mého výpisu v adminu, ale obávám se, že na některé starší už nedojde. Budu se snažit to už nezanedbávat.

Roman dnes vydal super testík na idiomy!

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.