Help for English

Pomoc

 

Dobrý den.Potřeboval bych pomoc-mohl byste mi někdo prosím poradit jak se do Vánoc naučit velmi dobře anglicky?
Potřeboval bych hlavně umět porozumění mluveného projevu(asi listening se tomu říká).
Slovní zásobu nemám nic moc,gramatiku umim docela dobře.
Děkuji

PS:je mi 15 let

Tou gramatikou jsem myslel používání časů a podmínkové věty

Hm, co poradit? Možná by stálo za to udělat si na internetu nějaké testy na zjištění jazykové úrovně a z nich vyjít. Prostě si odhadnout výchozí úroveň. A taky by to chtělo ujasnit (i nám, co bychom případně mohli poradit) to „naučit se velmi dobře anglicky“. Když jsem před lety začínala s angličtinou, byla mou první metou úroveň A2, a postupně se to moje „naučit se dobře anglicky“ posouvá. Jde o to, co vlastně potřebujete. Domluvit se v zahraničí? Udělat přijímačky na nějakou školu?
Na poslechy pomáhají seriály a filmy v anglickém znění s anglickými titulky, dobrá poslechová cvičení nabízí třeba web BBC. K rozvoji slovní zásoby pak určitě četba (pozor, ale ne bilingvní knihy).
Ještě bych doporučila najít si nějaký slušný konverzační kurz. Konverzace přispěje jak k rozvoji slovní zásoby, tak naprosto přirozeně i k pochopení mluveného slova. Jestli bydlíte v dosahu nějaké slušné jazykovky, možná si můžete nechat udělat „jazykový audit“ a poradit se s vypracováním reálného strukturovaného studijního plánu.
A hlavně potřebujete to, čemu učitelé říkají „sicflajš“. Prostě výdrž.

je to naprosto jednoduchý, pokud se chceš naučit rychle a dobře anglicky, musíš tomu obětovat hodně, hodně moc času a i peněz. To znamená několik hodin denně(5–8h), aspon 6× týdně. Prostě si vytvořit anglický prostředí doma, češtinu úplně vypustit.. najít si aspon 3× týdně individuální lekce. Do vánoc neni zas tolik času ale pokud jsi A2 aspon, je možný bejt určitě B2, což je už slušná znalost.

mě se osvědčilo, ráno gramatiku hodinu a půl před prací(v tvym případě před školou), v práci listening do sluchátek, pak indiv. lekce s rodilcema a ještě večer co jsem vydržel..

jde jen o to jak moc motivovanej jsi)) jdou udělat poměrně zázraky, když se chce..

GL)

slovní zásoba se učí velmi dobře pomocí Word Manageru, ale pokud jsi důsledný, tak i okruhy slovní zásoby zde na stránkách pomůžou: http://www.helpforenglish.cz/slovni-zasoba/

S kolika lidmi si už povídáš přes skype anglicky? Určitě to zkus, ale nezabíjej tím moc času, který potřebuješ k rozšiřování znalostí, které už máš (i primitivní angličtinou se dá jakš takš domluvit :-) ) Mluv i sám se sebou anglicky, na co myslíš – co vidíš, zkus si to říct v duchu i anglicky.
Dobré jsou také podcasty a ty si nahrát do přehrávače: je jich hodně, např. (britská) h4e.cz/2007012001 nebo (americká) h4e.cz/2007040702

Nebo číst knížku s namluveným CD (dle tvé úrovně) – dá se koupit, co tě zajímá http://www.helpforenglish.cz/…erarni-dila/

A seriály jsou taky dobré, ale „žerou“ čas :-)

Nejlíp poradí asi článek přímo od autorů těchto stránek:
listening: h4e.cz/2006010601
slovní zásoba: h4e.cz/2006022705

Děkuji všem za rady.
Pro upřesnění bych to potřeboval na porozumnění videí,filmů a her.Někdy mě moje neznalost angličtiny limituje-zvlášť když se chci podívat na nějaké video na youtube v angličtině kterému nerozumím.Nebo při hraní her,jelikož budu mít PS3 a tam není čeština.
To je však jenom jeden důvod.
Dále bych to chtěl na dorozumění v zahraničí-pokecat si třeba s obchodníkama v Bulharsku,dom­luvit se na recepci,v res­tauraci.
S psanym projevem neni takový velký problém-dam si to do googlu.Ale přesto to není ideální,jelikož 50%věcí které přeloží nedává vůbec smysl.

tak to si myslím, že určitě vyzkoušej textové adventure hry a písničky, které jsou zde na stránkách: http://www.helpforenglish.cz/zabava/

K těm hrám je hodně na fóru http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.