Help for English

pomoc s vysvetlenim 3 otazek v testu - intermediate +

Ahoj, pls muze mi nedko vysvetlit proc jsou spravne prave tyto odpovedi

1.The car stopped suddenly _______ a child who ran across the road

a) avoiding (to bych dal ja pre mam zafixovano ze po slovesu stop nasleduje sloveso ve forme ing)
b) to avoid – spravna odpoved
c) for to avoid (kdyby bylo for avoiding tak je to podle me spravne)
d) avoid (nesmysl)

2.Unless you are _______ with this system, you will not be able to operate it
Špatně. Vaše odpověď: Správná odpověď: b

a) accustomed – nesmysl
b) familiar – spravna odpoved
c) instructed – moje odpoved, nevim proc nemuze byt
d) acquired – nesmysl

3.We’re over the moon because everything’s turned _______ the way we expected
Špatně. Vaše odpověď: Správná odpověď: c

a) up – nikdy sem neslysel
b) over – (turn over je rozbalit treba darek napr.turn it over ze?)
c) out – spravna odpoved (frazi jsem nikdy neslysel)
d) of – moje odpoved

Diky za vas cas a vysvetleni.

BTW Pro zajimavost, asi to znate ale co kdyby :) We are over the moon se pouziva dost na novem zelandu (nevim jestli je tomu tak i jinde) a znamena to napr. kdyz je skupina pratel a kamaradka rekne I found I m pregnant. A zbytek rekne Ouu what a news. We r over the moon. Prelozil bych to asi jako jsme moc stastni za tebe nebo tak nejak :) Kdyz sem to slysel poprvy tak sem vubec nechapal :) tak thx a lot

1. po STOP může být jak infinitiv ( TO AVOID ) , tak gerundium ( AVOIDING) jen se změnou významu.

Např. He stopped TO SMOKE. ( zastavil aby si zakouřil)

He stopped smoking. ( přestal z kouřením)

Takových sloves je víc, je tu článek na to. Pohledej

1. řekl bych, že INSTRUCTED se nepojí z WITH
    1. Tady není co vysvětlovat. Když nevím, najdu ve slovníku. :) třeba http://slovnik.seznam.cz/en-cz/word/?…

AD BTW : jo, to souhlasí

dik moc
to je pro me zatim nejtezsi jak urcit v jakym tvaru bude sloveso jestli inftv nebo ger…napr. :The plane made right turn due to avoiding the clouds: vs :The plane made right turn due to avoid the clouds. Je mezitim nejaky rozdil? Neexistuje na to nejaka pomucka? V ucebnici Grammar in Use od Murphyho pise prave ze po slovesu stop je VETSINOU tvar gerundia..jenze zas se mi nezda ze bych se musel naucit kazdy sloveso a naucit se k tomu co nasleduje za tvar..jeste k tomu kdyz to pokazdy neplati..dik

http://helpforenglish.cz/…lictine.html

zkus projít ten článek a ty jemu podobný. Udělat pár cvičení a bude ti to jasne

thx a lot mate

1. to avoid protože auto náhle zastavilo aby se vyhnulo dítěti, které…

2. be familiar with (something) = vyznat se (v čem), znát (co) → ta věta znamená: Dokud se nevyznáš v tomto systému, nebudeš schopný ho řídit (zacházet s ním)

3. turned out (dopadnout) – protože to dopadlo tím způsobem (tak)jak jsme očekávali.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.