Jak je to časté?
The place I was born.
The city I live.
The town I saw so many great people.
Jak je to časté?
The place I was born.
The city I live.
The town I saw so many great people.
http://www.helpforenglish.cz/…lauses-.html
něco o tom je ke konci zmíněno
Nevím, jestli jsem to správně našel, ale o where se tam právě moc nepíše, a už vůbec ne o četnosti takového použití.
Tak už nemám odvahu se k tomu problému dále vyjadřovat.
Upřímně, nevšimla jsem si, že zrovna to WHERE tam není. Ale ještě trochu pilná jsem byla, i když tedy opět nevím, jestli zrovna na toto je dotaz:
http://forum.wordreference.com/showthread.php?…
mám na mysli konkrétně tuto část:
"HOWEVER, sometimes you CAN omit relative adverbs if the relative clause occurs at the end of the sentence and the meaning of the sentence will still be readily understood. Examples:
„The office is the place where you spend most of your life.“
(Original clause: You spend most of your life there.)
„The office is the place you spend most of your life.“…
At least: je tam zmíněno vynechání WHERE a sometimes
Tak moc prosím, aby tázajícímu se odpověděl někdo, kdo to ví a zná lépe.
pokud jde o četnost, je to poměrně normální a běžně používaný. Anglicky mluvící lidi jsou liný tak jako všichni ostatní, pokud jde něco vynechat, vynechají to…
After somewhere, anywhere, everywhere, nowhere and place (but not after other words), where is often replaced by that or dropped in an informal style.
Have you got somewhere (that) I can lie down for an hour?
We need a place (that) we can stay for a few days. (BUT NOT We need a
house we can stay for a few days.)
Zdroj: Practical English Usage, 498.6
BUT NOT We need a house we can stay for a few days.
Proč ne tato věta?
Protože house není jedním ze somewhere, anywhere, everywhere, nowhere a place, za kterými se where může vynechat. Aspoň takhle to tam píšou. Dal jsem si teda tu práci a projel jsem všechny kapitoly, na který se v rejstříku u WHERE odkazuje, ale s timhle tvym už nic nesouvisí…
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.